Обговорення проєкту освітньо-професійної програми 012 «Дошкільна освіта. Логопедія в закладах дошкільної освіти»

1Обговорення проєкту освітньо-професійної програми 012 «Дошкільна освіта. Логопедія в закладах дошкільної освіти» підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі стейкголдерами, членами кафедри теорії та методики дошкільної освіти та представниками робочої групи

16 травня 2022 року на онлайн платформі Teams відбулося обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Дошкільна освіта. Логопедія в закладах дошкільної освіти» за участю стейкголдерів, членів робочої групи ОПП, професорсько-викладацьким складом кафедри теорії та методики дошкільної освіти та здобувачами вищої освіти за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти.

Гарант проєкту ОПП Олена Соцька звернула увагу на зміст і особливості освітньо-професійної програми, що обговорюється. З конструктивними пропозиціями щодо розподілу ОК за семестрами, доцільність об’єднання окремих навчальних дисциплін, зокрема ОК 17 та ОК 18 виступили члени робочої групи Лариса Коргун та Олена Кудрявцева.

Слушні пропозиції до проєкту ОПП надали Людмила Березовська та Алла Богуш. У доповіді Людмила Березовська презентувала нормативно-правові документи які окреслюють необхідність формування у здобувачів вищої освіти таких компетентностей як мовна, мовленнєва та математична, тому не доцільним є скорочення кредитів ЄКТС на такі ОК як «Дошкільна лінгводидактика» та «Теорія і методика формування елементарних математичних уявлень у дітей дошкільного віку». Алла Богуш звернула увагу на припущені помилки щодо наукових термінів у назві навчальних дисциплін.

Стейголдери ОПП Таїсія Горячева та Алла Керізь зауважили, що позитивним у програмі є збільшення практичної підготовки майбутніх вихователів ЗДО. Крім того, Алла Керізь наголосила на необхідності реалізації у процесі підготовки здобувачів такого програмного результату навчання, як здатність розробляти індивідуальні програми соціалізації й адаптації дітей раннього та дошкільного віку.

Гарант освітньо-професійної програми 012 «Дошкільна освіта. Логопедія в закладах дошкільної освіти» Олена Соцька висловила вдячність усім присутнім за ґрунтовне опрацювання проєкту ОПП, надані пропозиції та слушні зауваження спрямовані на підвищення професійної підготовки майбутніх вихователів ЗДО.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/