Зберегли Вишиванку – збережемо й Україну

120 травня доктором педагогічним наук, доцентом кафедри теорії та методики дошкільної освіти Юлією Руденко було організовано зустріч із українською письменницею, сценаристкою, продюсеркою, журналісткою, громадською діячкою, членом Національної спілки журналістів України, засновницею Всесвітнього дня Вишиванки, головою громадської організації «Всесвітній день Вишиванки» Лесею Воронюк. Зустріч було організовано для здобувачів спеціальності 012 Дошкільна освіта. Студенти дізналися про історію заснування свята та відкриття музею української вишиванки у м. Чернівцях. У ході бесіди Леся Воронюк продемонструвала чимало орнаментів українських вишиванок та наголосила, що вишиванка – це генетичний код українців, символ віри, надії та незломності українського народу. Тому так важливо передавати традиції з покоління в покоління. Крім того, студентам було продемонстровано унікальні колекції вишиванок з різних куточків України, колекцією картин українського іконопису (художник В. Кравчук), яка називається «Віра – Зброя». Це сучасні ікони написані на ящиках від патронів. Було представлено унікальний артефакт – вишиванку Степана Бандери, яку було реконструйовано за світлиною.
Цьогорічний День Вишиванки пройшов під гаслом «Вишиванка духовна броня України. Захищаємо своє. Україна – броня світу!». У ході розмови зі студентами, Лесю Воронюк зауважила, що цьогорічне свято Вишиванки підтримали в різних країнах світу. Свідченням цього є започаткована акція «Народжені у вишиванці» у Сан-Антоніо (штат Техас, США); «Вишиванка для друга України» (Техас); «Подаруй вишиванку Захиснику». Також, студентам було рекомендовано до перегляду документальні фільми «Спадок нації», «Соловей співає», «Ткацький шлях», у яких розповідається про історію та культурну спадщину українського народу.
Вишивка – духовна броня українців, а українські воїни – незламні та непереможні. Бережімо і примножуймо традиції українського народу заради майбутнього нашої держави України.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/