Підвищення кваліфікації наукових керівників PhD Університету Ушинського

1Наукові керівники аспірантів та гаранти освітньо-наукових програм за всіма спеціальностями, за якими здійснюється підготовка докторів філософії в аспірантурі та докторантурі Університету Ушинського, пройшли підвищення кваліфікації за пілотною програмою «Інноваційний науковий керівник», одним із організаторів якої виступав університет. Підвищення кваліфікації тривало з 08 до 31 травня 2023 року і передбачало освітню складову у вигляді 12 лекційних занять, об’єднаних у 6 змістовних модулей, а також два опитування для визначення обсягу компетентностей сучасного інноваційного наукового керівника та круглого столу з актуальних питань підготовки докторів філософії в Україні. Понад 150 наукових керівників, із яких 41 з Університету Ушинського, успішно пройшли всі етапи підготовки, склали підсумкове тестування та отримали відповідні сертифікати.
Пілотна програма «Інноваційний науковий керівник» здійснювалася під егідою ВГО «Інноваційний університет» і була розроблена з ініціативи представників 5 університетів та 2 наукових установ України на основі власного досвіду та спостережень команди організаторів програми, отриманих ними під час реалізації україно-польського проєкту «Інноваційний університет і лідерство. Фаза VI. Моделі академічної автономії та університет в системі освіти впродовж життя».
Зокрема, пілотна програма була спрямована на удосконалення таких компетентностей наукового керівника, як-то: здатність формувати у здобувачів освіти компетентності сучасного науковця; здатність до досягнення успішної кар'єри науковця, привернення уваги громадської думки до значущості наукових досліджень; здатність використовувати інструменти відкритої науки та соціальні мережі для популяризації власних наукових результатів; здатність використовувати цифрові технології і соціальні мережі для розбудови персонального іміджу вченого; здатність використовувати цифрові технології та наукометричні бази даних для вирішення наукових і професійних завдань на різних етапах реалізації наукових досліджень; здатність вибудовувати звʼязки з іноземними партнерами для інтеграції в міжнародні дослідницькі мережі та ін.
Організатори пілотної програми: Університет Ушинського (Ганна Музиченко), Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України (Наталія Авшенюк), Інститут цифровізації освіти НАПН України (Анна Яцишин), Львівський державний університет внутрішніх справ Ірина Гловюк), Донецький національний університет імені Василя Стуса (Анна Осмоловська), НУ «Львівська політехніка» (Уляна Садова), НТУ «Дніпровська політехніка» (Лариса Колісник).

 

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/