Кожного року все більше студентів «Інституту Конфуція» Університету Ушинського відправляється на навчання до одного з провідних університетів Китаю – Харбінського інженерного університету. Окрім наполегливого прагнення до успіхів у навчанні, наші студенти вже досягли певних успіхів у презентації України в рамках культурних заходів Харбінського інженерного університету. Так, яскравим та дійсно вибуховим став старт культурної діяльності наших студентів на Фестивалі культур, участь у якому брали студенти з 144 країн світу. Першим та дуже важливим етапом стала підготовка стенду. Було вирішено власноруч розписати стіни палатки традиційними малюнками. Приготування продовжувалися до глибокої ночі.

Наступним було приготування традиційних страв: вареників, драніків та узвару, хоч і дістати необхідні для цих страв продукти в Китаї справжнє випробування! Вранці коло українського стенду вже зібралося чимало відвідувачів, що зацікавлено роздивлялись декорації, куштували страви та фотографувалися з дівчатами у національному одязі. Студенти шуткують, що після двох годин безперервного позування для фотографій посмішка наче приросла до обличчя, а бажаючих не ставало менше протягом усього фестивального дня.

Ключовим моментом фестивалю став виступ наших студентів з піснею та танцем «Коломийка». Сумлінна робота дівчат над хореографією та вокалом солістки заслужила на найбурхливіші овації та дало змогу дівчатам стати однією з команд-переможців фестивалю.

Виступ був настільки яскравим, що студентів було запрошено до Яншо –маленького, але затишного містечка недалеко від Харбіну – для виступу перед трьохтисячною аудиторією. Так, зацікавлених в українській культурі стає дедалі більше.

Ще одним моментом є зацікавленість китайців нашим національним одягом. Так, ведучій (доречи, також нашій студентці) найважливішого змагання року—змагання з китайської мови – було запропоновано вдягнутися саме в українському стилі.

Безперечно, усе це – наші, поки що маленькі, досягнення на шляху популяризації нашої квітучої, яскравої та самобутньої культури, і, як наслідок, зміцнення міжнародних зв’язків нашої країни з іншими, дже все починається з маленьких кроків! Сподіваємося, що наші кроки на цьому шляху стануть дедалі більшими та впевненішими, а культура нашої країни збиратиме дедалі більше шанувальників з усього світу!


Координатор Українського культурного і науково-інформаційного центру в Харбінському інженерному університеті:

Юлія Стоянова

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Ushinsky University

Please publish modules in offcanvas position.

https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/