Рішення вченої ради ПНПУ імені К. Д. Ушинського Протокол № 7 від 27 лютого 2020 року

1. З питання «Звіт про фінансово-господарську діяльність університету за 2019 рік. Затвердження фінансового плану та плану господарської діяльності університету на 2020 рік».

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора С. П. Тронька та головного бухгалтера Р. Л. Кондратьєвої, учена рада

УХВАЛИЛА:

1.1. Уважати роботу адміністративно-господарського відділу та бухгалтерії задовільною.

1.2. Затвердити звіти головного бухгалтера Р. Л. Кондратьєвої і проректора з адміністративно-господарської діяльності та науково-педагогічної роботи С. П. Тронька про фінансово-господарську діяльність університету за 2019 рік і визначити їх роботу задовільною.

1.3. Прийняти до виконання план робіт матеріально-технічного відділу на 2020 рік.

1.4. Роботу охорони праці, протипожежної безпеки, цивільної оборони університету з попередження та протидії можливим загрозам життю та здоров’ю учасників освітнього процесу здійснювати згідно з вимогами керівних документів.

Термін виконання — постійно.

Відповідальні — проректор С. П. Тронько,

начальники служб АГЧ.

1.5. Ужити заходів щодо економії ресурсів, збільшення контингенту студентів, особливо іноземних, і пошуку шляхів залучення додаткових ресурсів.

Термін виконання — постійно.

Відповідальні — керівники структурних підрозділів.

2. З питання «Звіт про роботу бібліотеки за 2019 рік».

Заслухавши й обговоривши інформацію директора бібліотеки В. В. Візнюк та співдоповідь комісії у складі: доц. О. О. Кон (голова), доц. М. А. Сокаль, учена рада

УХВАЛИЛА:

2.1. Узяти до відома звітну інформацію директора бібліотеки В. В. Візнюк.

2.2. Визнати роботу бібліотеки у 2020 році задовільною.

2.3. Активізувати інформаційно-просвітницькі заходи щодо популяризації культури доброчесності усіх учасників освітнього процесу Університету Ушинського.

Термін виконання — постійно.

Відповідальна — В. В. Візнюк.

2.4. Забезпечити технічний супровід функціонування Електронного архіву (репозитарію) Університету Ушинського.

Термін — постійно.

Відповідальний — В. М. Медвідь.

2.5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з наукової роботи Т. І. Койчеву.

3. З питання «Функціонування єдиного інформаційного середовища університету, в якому забезпечується автоматизація основних процесів діяльності».

Заслухавши й обговоривши інформацію начальника інформаційно-технічного відділу В. М. Медведя та співдоповідь комісії у складі: ст. викл. В. А. Коробльова (голова), ст. викл. О. І. Шувалової, учена рада

УХВАЛИЛА:

3.1. Інформацію начальника іформаційно-технічного відділу Університету Ушинського В. М. Медведя взяти до відома.

3.2. Уважати використання хмарних технологій Microsoft Office 365 доцільним для автоматизації основних процесів діяльності університету.

Термін — 02.03.2020 р.

Відповідальна — О. І. Шувалова.

3.3. Розробити алгоритм дій щодо дотримання вимог особистої безпеки учасників освітнього процесу. Пам’ятки щодо профілактики короновірусної інфекції розмістити на офіційному сайті університету та передати всім підрозділам.

Термін – до 05.03.2020 р.

Відповідальні – М. П. Литвинова, О. І. Шувалова.

Поточні справи.

4. Про присвоєння вченого звання.

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувачів і провівши таємне голосування, учена рада

УХВАЛИЛА:

1. Рекомендувати кандидатуру Левицької Ірини Миколаївни до присвоєння вченого звання доцента кафедри музично-інструментальної підготовки.

2. Рекомендувати кандидатуру Бондаренко Ольги Вадимівни до присвоєння вченого звання доцента кафедри гімнастики та спортивних єдиноборств.

3. Рекомендувати кандидатуру Мирковіч Інни Леонідівни до присвоєння вченого звання доцента кафедри західних і східних мов та методики їх навчання.

5. Про рекомендацію на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України для молодих учених Дячка Дмитра Олександровича.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора Т. І. Койчевої, учена рада

УХВАЛИЛА: Рекомендувати на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України для молодих учених Дячка Дмитра Олександровича.

6. Про представлення до присвоєння почесного звання «Заслужений художник України» викладача кафедри образотворчого мистецтва Величка Дмитра Олександровича та старшого викладача кафедри теорії і методики декоративно-прикладного мистецтва та графіки Штикало Тетяни Степанівни.

Заслухавши й обговоривши інформацію ректора О. Я. Чебикіна, учена рада

УХВАЛИЛА: Представити до присвоєння почесного звання «Заслужений художник України» викладача кафедри образотворчого мистецтва Величка Дмитра Олександровича та старшого викладача кафедри теорії і методики декоративно-прикладного мистецтва та графіки Штикало Тетяни Степанівни.

7. Затвердження Положення про надання платних послуг бібліотекою Університету Ушинського.

Затвердження Положення про порядок надання платних освітніх та інших послуг, які надаються Університетом Ушинського.

Заслухавши й обговоривши інформацію директора бібліотеки В. В. Візнюк, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про надання платних послуг бібліотекою Університету Ушинського.

Затвердити Положення про порядок надання платних освітніх та інших послуг, які надаються Університетом Ушинського.

8. Про затвердження нової редакції Положення про Наглядову раду Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора А. М. Ананьєва, учена рада

УХВАЛИЛА:

8.1. Затвердити нову редакцію Положення про Наглядову раду Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

Термін — до 01.03.2020 р.

Відповідальний — голова Наглядової ради.

8.2. Доручити ректорату звернутися до МОН України з питанням про створення Наглядової ради Університету Ушинського та затвердження її складу.

Термін — до .01.04.2020 р.

Відповідальний — ректорат.

8.3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи комплексу доцента А. М. Ананьєва.

9. Затвердження Положення «Про реалізацію проєктів, програм міжнародної співпраці та управління коштами грантів у Державному

закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора А. М. Ананьєва, учена рада

УХВАЛИЛА:

1. Затвердити нову редакцію Положення «Про реалізацію проєктів, програм міжнародної співпраці та управління коштами грантів у Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи комплексу доцента А. М. Ананьєва.

10. Про затвердження тем докторських дисертацій А. Л. Фрумкіної та Т. В. Матієнко.

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача відділу аспірантури та докторантури І. А. Хижняк, учена рада

УХВАЛИЛА:

1. Затвердити тему докторської дисертації здобувача наукового ступеня доктора педагогічних наук зі спеціальності 014 – середня освіта (германські мови) Фрумкіної Арини Леонівни «Підготовка майбутніх учителів молодших класів до інтегрованого іншомовного навчання учнів образотворчої діяльності». Науковим консультантом призначити д.пед.н., проф. Р. Ю. Мартинову.

2. Затвердити тему докторської дисертації здобувача наукового ступеня доктора психологічних наук зі спеціальності 053 Психологія Матієнко Тетяни Василівни «Психологія перфекціонізму особистості».

11. Про атестацію наукової роботи стипендіата Кабінету Міністрів України для молодих учених Балакірєвої Вікторії Анатоліївни за період з 01.11.2019 р. по 01.03.2020 р.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора Т. І. Койчевої, учена рада

УХВАЛИЛА: Атестувати В. А. Балакірєву на строк до 31.10.2020 року.

12. Про затвердження освітніх програм і навчальних планів стажувань для педагогічних (науково-педагогічних) працівників.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора Т. І. Койчевої, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити освітні програми і навчальні плани стажувань для педагогічних (науково-педагогічних) працівників.

13. Внесення змін до Положення про Регіональний інформаційно-ресурсний центр професійного розвитку керівників та фахівців соціономічної сфери.

Заслухавши й обговоривши інформацію проф. Н М. Черненко, учена рада

УХВАЛИЛА: Внести зміни до Положення про Регіональний інформаційно-ресурсний центр професійного розвитку керівників та фахівців соціономічної сфери.

14. Про затвердження Положення про проведення курсів підвищення кваліфікації, семінарів, практикумів, воркшопів, майстеркласів для керівників та фахівців соціономічної сфери.

Заслухавши й обговоривши інформацію проф. Н. М. Черненко, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про проведення курсів підвищення кваліфікації, семінарів, практикумів, воркшопів, майстеркласів для керівників та фахівців соціономічної сфери.

15. Про затвердження Положення про організацію контролю та оцінювання знань студентів Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про організацію контролю та оцінювання знань студентів Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

16. Про рекомендацію професора Казанжи Ф. І. на здобуття довічної стипендії для видатних діячів освіти.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора Т. І. Койчевої, учена рада

УХВАЛИЛА: Рекомендувати професора Казанжи Ф. І. на здобуття довічної стипендії для видатних діячів освіти.

17. Про затвердження освітньо-професійної програми підвищення кваліфікації керівних кадрів закладів загальної середньої освіти.

Заслухавши й обговоривши інформацію проф. Н. М. Черненко, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити освітньо-професійну програму підвищення кваліфікації керівних кадрів закладів загальної середньої освіти.

18. Затвердження освітньо-професійної програми підвищення кваліфікації завідувачів закладів дошкільної освіти.

Заслухавши й обговоривши інформацію проф. Н. М. Черненко, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити освітньо-професійну програму підвищення кваліфікації завідувачів закладів дошкільної освіти.

19. Затвердження Положення про проведення конкурсного відбору в Держаному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» наукових проєктів, що виконуються за рахунок коштів загального фонду державного бюджету.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора Т. І. Койчевої, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про проведення конкурсного відбору в Держаному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» наукових проєктів, що виконуються за рахунок коштів загального фонду державного бюджету.

20. Затвердження Положення про організацію наукової, науково-технічної діяльності Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора Т. І. Койчевої, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про організацію наукової, науково-технічної діяльності Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

21. Затвердження Положення про науково-дослідний сектор Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора Т. І. Койчевої, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про науково-дослідний сектор Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

22. Затвердження Положення про Юридичну клініку Університету Ушинського.

Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про Юридичну клініку Університету Ушинського

23. Затвердження Положення про навчально-наукову лабораторію «Коворкінг простір «Хаб впровадження інноваційних інструментів навчання «Екосистема ICR»».

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора А. М. Ананьєва, учена рада

УХВАЛИЛА:

1.Затвердити Положення про навчально-наукову лабораторію «Коворкінг простір «Хаб впровадження інноваційних інструментів навчання «Екосистема ICR»».

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи комплексу доцента А. М. Ананьєва.

24. Про рекомендацію до друку.

Заслухавши й обговоривши інформацію голови науково-методичної комісії Т. Ю. Осипової, учена рада

УХВАЛИЛА:

1. Рекомендувати до друку збірника наукових праць «Сучасні проблеми навчання і виховання». (Автори — викладачі кафедри педагогіки та вчителі Одеського приватного навчально-виховного комплексу «Ор Самеах»).

2. Рекомендувати до друку методичні рекомендації для підготовки до практичних занять та самостійної роботи здобувачів вищої освіти спеціальності 061 Журналістика з навчальної дисципліни «Іноземна мова». (Автор — І. Л. Мирковіч). Рецензенти: д.пед.н., проф. Т. М. Яблонська, к.пед.н., проф. С. В. Боднар.

3. Рекомендувати до друку методичні рекомендації для самостійної підготовки і виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни «Інформатика» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 1-го року навчання зі спеціальності 014 Середня освіта (Інформатика). (Автор — Л. М. Кобякова, В. В. Черних). Рецензенти: к.пед.н., доц.. Л. С. Сметаніна, д.т.н., проф. Т. Л. Мазурок.

4. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять з навчальної дисципліни «Історія України» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 061 Журналістика. (Автор — К. В. Мануілова). Рецензенти: д.і.н., проф. Т. Г. Гончарук, к.і.н., приват-доц. С. М. Гізер.

5. Рекомендувати до друку методичні рекомендації для самостійної роботи з навчальної дисципліни «Джерелознавство» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Історія). (Автор — О. П. Сєкерська). Рецензенти: д.і.н., проф. А. В. Красножон, к.і.н., доц. Л. В. Новикова.

6. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до організації самостійної роботи з навчальної дисципліни «Практикум з підготовки художньо-педагогічних проєктів» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 025 Середня освіта (Музичне мистецтво). (Автор — О. Р. Новська). Рецензенти: к.і.н., доц. В. Г. Демидова, к.пед.н., декан Н. К. Білова.

7. Рекомендувати до друку навчально-методичний комплекс з навчальної дисципліни «Історія української літератури та критики (перша половина ХІХ ст.)». (Автор — Н. Л. Павлюк). Рецензенти: д.ф.н., проф. М. Х. Мазурок, к.ф.н., доц. Т. М. Шевченко.

8. Рекомендувати до друку навчально-методичний комплекс з навчальної дисципліни «Історія української літератури та критики (давня література)».

(Автор — Н. Л. Павлюк). Рецензенти: д.ф.н., проф. М. Х. Мазурок, к.ф.н., доц.. Т. М. Шевченко.

9. Рекомендувати до друку методичні рекомендації «Шкільний курс математики і методика його навчання: алгебра основної школи» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти заочної форми навчання зі спеціальності 014 Середня освіта (Математика). (Автори — А. С. Кушнірук, О. М. Задоріна). Рецензенти: к.пед.н. О. І. Папач, к.ф.-м.н., доц. М. Г. Волкова.

10. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до спецкурсу «Історична генеалогія» для самостійної роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 014.03. Середня освіта (Історія). (Автор — Ю. А. Добролюбська). Рецензенти: д.і.н., проф. І. С. Грєбцова, к.і.н., доц. В. В. Левченко.

11. Рекомендувати до друку методичні рекомендації щодо проведення підсумкового контролю знань з навчальної дисципліни «Методологія політичних досліджень» для здобувачів третього року навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 053 Політологія. (Автори — С. М. Наумкіна, Л. О. Малишенко). Рецензенти: д.політ.н., проф. Л. В. Ярова, к.політ.н., доц. С. І. Простецька.

12. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проведення практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Державне будівництво та місцеве самоврядування» для здобувачів першого(бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 081 Право. (Автори — С. М. Наумкіна, Л. О. Малишенко). Рецензенти: д.політ.н., проф. Л. В. Ярова, к.політ.н., доц. С. І. Ростецька.

13. Рекомендувати до друку методичні вказівки до вивчення навчальної дисципліни «Основний музичний інструмент (саксофон)» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво). (Автор — О. А. Степанова). Рецензенти: д.пед.н., проф. О. Є. Реброва, к.пед.н., проф. В. Я. Дашковський.

14. Рекомендувати до друку монографію «Анархісти Одеси 1917-1937 рр.». (автор — В. А. Савченко). Рецензенти: д.і.н., проф. Т. Г. Гончарук, д.і.н., проф. М. І. Міхайлуца.

15. Рекомендувати до друку монографію «Груповий аналіз диференційних рівнянь комп’ютерної математики Maple». (Автори — О. І. Третьяк, Г. Д. Урум).Рецензенти: д.ф.-м.н., проф. В. М. Пивоварчик, д.ф.-м.н., проф. А. О. Кореновський.

16. Рекомендувати до друку матеріали збірника п’ятої всеукраїнської конференції «Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів» (кафедра політичних наук і права).

17. Рекомендувати до друку матеріали збірника п’ятнадцятої наукової конференції викладачів, здобувачів вищої освіти та молодих учених «Історіосфера» (кафедра всесвітньої історії та методології науки).

18. Рекомендувати до друку фахове видання «Науковий вісник Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського». Випуск 1 (130).

Голова вченої ради О. Я. Чебикін

Учений секретар Н. Ф. Босак

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/