Протокол № 9 від 31 березня 2016 року

 

 

Рішення Вченої ради ПНПУ імені К. Д. Ушинського

 

Протокол № 9 від 31 березня 2016 року

 

 

 

1. З питання «Про припинення діяльності Балтського навчально-консультаційного центру університету»

 

Заслухавши та обговоривши інформацію проректора з науково-педагогічної роботи комплексу та розвитку університету А. М. Ананьєва, Вчена рада

 

УХВАЛИЛА:

1. Доручити ректорату звернутися до Міністерства освіти і науки України з пропозицією щодо припинення діяльності Балтського навчально-консультаційного центру Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (адреса: 66100, Одеська область, м. Балта, вул. Шевченка, буд. 2, ідентифікаційний код – 26389082) з 01.07.2016 року, а також ужити заходів щодо його ліквідації відповідно до чинного законодавства.

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з науково-педагогічної роботи комплексу та розвитку університету А. М. Ананьєва.

 

2. З питання «Про професійну підготовку бакалаврів, спеціалістів, магістрів на факультетах університету (залишкові знання, ректорські контрольні роботи)»

Заслухавши та обговоривши інформацію першого проректора з навчальної та науково-педагогічної роботи О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА:

1. Уважати стан підготовки бакалаврів, спеціалістів та магістрів в університеті задовільним.

2. Розглянути результати ректорських контрольних робіт на засіданнях кафедр, учених радах факультетів.

3. Розробити пакети завдань до ректорських контрольних робіт з нових навчальних дисциплін, уведених до навчальних планів підготовки бакалаврів та магістрів.

4. Завідувачам кафедр розширити внутрішній моніторинг якості викладання навчальних дисциплін, зокрема шляхом відвідування занять викладачів, запровадження майстер-класів, застосування нових інформаційних технологій та активних методів навчання.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого проректора з навчальної та науково-педагогічної роботи О. А. Копусь.

 

 

  1. З питання «Стан студентського самоврядування в університеті»

Заслухавши й обговоривши звіт голови студентської ради університету О. Г. Гулової, учена рада

УХВАЛИЛА:

1. Визнати роботу студентського самоврядування Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського задовільною.

2. Здійснювати контроль за відвідуванням студентами навчальних занять та з'ясовувати причини їх відсутності.

3. З метою посилення виховної та культурно-масової роботи, покращання побутових умов студентів, що проживають у гуртожитках, активізувати роботу студентських рад гуртожитків та регулярно заслуховувати звіти про їхню діяльність на студентській раді університету.

4. Розмістити та постійно поновлювати на сайті університету інформацію про заходи, які проводить студентська рада. 

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з науково-педагогічної та виховної роботи Ф. І. Казанжи.

 

 

4. З питання «Звіт про роботу бібліотеки ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» за 2015 рік

Заслухавши та обговоривши звіт директора бібліотеки Г. Б. Бондаренко, учена рада

УХВАЛИЛА:

1. Узяти до відома звітну інформацію в. о. директора бібліотеки Г. Б. Бондаренко.

2. Визнати роботу бібліотеки у 2015 році задовільною.

3. Розглянути можливість створення на базі бібліотеки відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення (зокрема, інституційного репозитарію).

4. Запровадити нові форми інформаційно-комп’ютерних технологій в систему бібліотечної роботи.

5. Провести атестацію співробітників бібліотеки з метою підвищення професійного рівня працівників, діагностики їхньої фахової компетентності.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з наукової роботи Т. І. Койчеву.

 

 

5. З питання «Звіт про фінансово-господарську діяльність університету за 2015 рік та завдання на новий період»

Заслухавши та обговоривши звіти проректора з адміністративно-господарської частини С. П. Тронька та головного бухгалтера університету Р. Л. Кондратьєвої, учена рада

УХВАЛИЛА:

1. Уважати роботу адміністративно-господарської частини задовільною.

2. Прийняти до виконання план робіт відділу матеріально-технічного забезпечення на 2016 рік.

3. Роботу штабу цивільного захисту університету з попередження та протидії можливим загрозам життю та здоров’ю учасників навчально-виховного процесу здійснювати згідно з вимогами керівних документів.

4. Затвердити звіт головного бухгалтера Р. Л. Кондратьєвої про фінансову діяльність університету за 2015 рік.

5. У зв’язку з недофінансуванням прийняти до виконання всім підрозділам, кафедрам, факультетам заходи щодо економії ресурсів та збільшення контингенту студентів.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з адміністративно-господарської діяльності та науково-педагогічної роботи С. П. Тронька.

 

 

6. Поточні справи

 

 

6. 1. З питання «Про створення «Центру інноваційних технологій» при ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»

Заслухавши та обговоривши інформацію професора кафедри фізики В. В. Голованова, учена рада

УХВАЛИЛА:

Створити «Центр інноваційних технологій» при ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

 

 

6.2. Конкурс на заміщення посад

Заслухавши та обговоривши інформацію проректора з наукової роботи Т. І. Койчевої, завідувача кафедри фізики О. Р. Гохмана, учена рада

УХВАЛИЛА:

1. Бондаренко Ганну Борисівну обрати на посаду директора бібліотеки.

2. Голованова В'ячеслава Володимировича обрати на посаду професора кафедри фізики.

 

 

6.3. Про порядок присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам

Заслухавши та обговоривши інформацію проректора з наукової роботи Т. І. Койчевої, учена рада

УХВАЛИЛА:

Узяти інформацію проректора з наукової роботи Т. І. Койчевої до відома.

 

 

6.4. Про переведення аспірантки заочної форми навчання В. Б. Бедан (спеціальність 19.00.01 – загальна психологія та історія психології) на денну форму навчання

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача аспірантури і докторантури І. А. Хижняк, учена рада

УХВАЛИЛА:

Перевести аспірантку заочної форми навчання В. Б. Бедан (спеціальність 19.00.01 – загальна психологія та історія психології) на денну форму навчання.

6.5. Про затвердження теми докторської дисертації

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача аспірантури і докторантури І. А. Хижняк, учена рада

УХВАЛИЛА:

Затвердити тему дисертаційного дослідження к.пед.н., доц. Лещій Наталії Петрівни «Теоретико-методичні засади фізкультурно-оздоровчої роботи в умовах навчально-реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами» на здобуття наукового ступеня доктора педагогічних наук зі спеціальності 13.00.03 – корекційна педагогіка. Науковим консультантом призначити д.пед.н., ст.н.с. О. М. Траченко.

 

 

6.6. Про затвердження тем кандидатських дисертацій

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача аспірантури і докторантури І. А. Хижняк, учена рада

УХВАЛИЛА:

1. Затвердити тему дисертаційного дослідження аспірантки кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності Зайцевої Наталії Олександрівни «Соціальні та особистісні підстави архетипів у філософії К. Г. Юнга» на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук зі спеціальності 09.00.03 – соціальна філософія та філософія історії. Науковим керівником призначити д.філос.н. проф. М. Ф. Цибру.

2. Затвердити тему дисертаційного дослідження аспірантки кафедри теорії та методики практичної психології Закар’яєвої Асіят Умарівни «Основи побудови та використання організаційно-діяльнісних ігор у системі фахової підготовки психологів» на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук зі спеціальності 19.00.07 – педагогічна та вікова психологія. Науковим керівником призначити д.психол.н., профОЯЧебикіна.

3. Затвердити тему дисертаційного дослідження аспіранта кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності Рудого Вадима Володимировича «Соціальні девіації як особливість діяльності творчого середовища» на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук зі спеціальності 09.00.03 – соціальна філософія та філософія історії. Науковим керівником призначити д.філос.н. проф. М. Ф. Цибру.

4. Затвердити тему дисертаційного дослідження аспіранта кафедри музичного мистецтва і хореографії Лю Цзя«Методика вокальної підготовки магістрантів у вищих музично-педагогічних закладах України засобами інноваційних технологій» на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук зі спеціальності 13.00.02 – теорія та методика музичного навчання. Науковим керівником призначити к.пед.н., доц. Н. Г. Кьон.

5. Затвердити тему дисертаційного дослідження аспірантки кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності Стоянової Лінди Леонідівни «Вплив творчої еліти на становлення соціального простору (на прикладі Одеської Південноросійської школи XIX–XX сторіч)» на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук зі спеціальності 09.00.03 – соціальна філософія та філософія історії. Науковим керівником призначити д.філос.н. проф. М. Ф. Цибру.

6. Затвердити тему дисертаційного дослідження аспірантки кафедри біології і основ здоров’я Топчій Марії Сергіївни «Статеві особливості адаптації молоді 17-19 років до навантажень різної спрямованості» на здобуття наукового ступеня кандидата біологічних наук зі спеціальності 03.00.13 – фізіологія людини і тварин. Науковим керівником призначити к.б.н., доцАІБосенка.

7. Затвердити тему дисертаційного дослідження аспірантки кафедри загальної та диференціальної психології Ушакової Тетяни Юріївни «Психологічні особливості відповідальності та методи їх діагностики» на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук зі спеціальності 19.00.01 – загальна психологія, історія психології. Науковим керівником призначити д.психол.н., профМЙ Казанжи.

8. Затвердити тему дисертаційного дослідження аспірантки кафедри теорії та методики практичної психології Яцишиної Анастасії Миколаївни «Психологічні основи консультування батьків з нівелювання емоційно-деструктивної поведінки дітей (6-10 років)» на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук зі спеціальності 19.00.01 – загальна психологія, історія психології. Науковим керівником призначити д.психол.н., профОЯЧебикіна.

 

 

6.7. Про рекомендацію до друку

Заслухавши та обговоривши інформацію першого проректора О. А. Копусь та проректора з наукової роботи Т. І. Койчевої, учена рада

УХВАЛИЛА:

1. Рекомендувати до друку монографію «Морально-етичні цінності громадського суспільства». (Укладачі: А. О. Лазарева, Ю. С. Юшкевич; за заг. ред. д.філос.н., проф. Є. Р. Борінштейна). Рецензенти: д.філос.н., проф. О. В. Халапсіс, д.філос.н., проф. В. П. Плавич).

2. Рекомендувати до друку методичні рекомендації з навчальної дисципліни «Політологія». (Укладачі: д.політ.н., проф. С. М. Наумкіна, к.політ.н. В. В. Стоцький). Рецензенти: д.політ.н., проф. А. О. Сіленко, д.політ.н., доц. О. О. Долженков).

3. Рекомендувати до друку методичні рекомендації з навчальної дисципліни «Україна в європейському просторі». (Укладачі: д.політ.н., проф. С. М. Наумкіна, к.політ.н., доц. С. І. Ростецька, к.політ.н. В. В. Стоцький). Рецензенти: д.політ.н., проф. А. О. Сіленко, д.політ.н., проф. Г. В. Музиченко).

4. Рекомендувати до друку навчальний посібник «Формування перекладацької компетентності майбутніх перекладачів китайської мови в умовах полікультурного простору». (Укладач: к.пед.н., доцОВПопова). Рецензенти: д.філол.н., проф. О. Ю. Карпенко, д.пед.н., проф. З. Н. Курлянд).

5. Рекомендувати до друку монографію «Концептуальні засади підготовки майбутніх менеджерів освіти до управління ризиками». (Укладач – к.пед.н., доцНМЧерненко). Рецензенти: д.пед.н., проф. А. М. Коломієць, д.пед.н., проф. К. М. Гнезділова, д.пед.н., проф. О. М. Семеног).

6. Рекомендувати до друку матеріали тринадцятої регіональної конференції студентів та молодих науковців «Інформатика, інформаційні системи та технології».

7. Рекомендувати до друку матеріали одинадцятої наукової конференції викладачів, студентів, магістрів, аспірантів та молодих учених «Історіосфера». Редколегія: д.філос.н., проф. Є. Р. Борінштейн, д.і.н., проф. О. М. Дзиговський, д.і.н., проф. А. О. Добролюбський, д.філос.н., проф. І. Г. Мисик, д.філос.н., проф. О. А. Довгополова, д.соц.н., проф. О. В. Лісеєнко, д.філос.н., проф. М. Ф. Цибра, к.і.н., доц. В. М. Чумак.

 

 

Голова вченої ради О. Я. Чебикін

 

 

Учений секретар Н. Ф. Босак

 

 

 

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/