Рішення вченої ради ПНПУ імені К. Д. Ушинського Протокол № 10 від 30 травня 2018 року

1. З питання «Про організацію навчальної і педагогічної практик в університеті».

Заслухавши й обговоривши інформацію ст. викладача А. Л. Іщенко, учена рада

УХВАЛИЛА:

1.1. Визнати стан організації навчальної і педагогічної практик в університеті задовільним.

1.2. Посилити контроль за якістю звітної документації з практик, призначенням методистами із фаху викладачів, що мають достатній досвід роботи в навчально-виховних та позашкільних закладах. З метою ознайомлення з інноваціями в освітянській діяльності залучати керівників педагогічної практики від кафедр до участі в роботі циклових комісій провідних закладів освіти міста.

1.3. З метою посилення зацікавленості провідних закладів освіти у співпраці з університетом під час проходження практик студентів-іноземців потрібно:

– залучати викладачів університету до роботи з учнями цих шкіл у підготовці науково-дослідних проектів, конкурсів, змагань, олімпіад;

– проводити спільні виховні, мистецькі, культурні, спортивні заходи;

– залучати школярів до участі в культурно-просвітницьких заходах, які проводять іноземні студенти на факультетах.

Відп. – декани, завідувачі кафедр, відділ міжнародних зв’язків, завідувач практики.

Термін – постійно.

1.4. Забезпечити координацію діяльності інженера з охорони праці з деканами факультетів щодо проведення інструктажів перед початком практик.

1.5. Упроваджувати в практику студентів елементи профорієнтаційної роботи.

1.6. Створити секцію з питань організації практичної підготовки студентів при науково-методичній комісії університету.

1.7. Контроль за виконанням рішення покласти на проректора з гуманітарної освіти та виховної роботи проф. Ф. І. Казанжи.

2. З питання «Про організацію освітнього процесу для іноземних громадян на філологічному факультеті та підготовчому відділенні».

Заслухавши й обговоривши звіт в. о. декана факультету М. А. Сокаль та співдоповідь О. М. Болдарєвої, учена рада

УХВАЛИЛА:

2.1. Інформацію в. о. декана філологічного доц. М. А. Сокаль про організацію освітнього процесу для іноземних громадян на філологічному факультеті та підготовчому відділенні взяти до відома.

2.2. Уважати стан підготовки іноземних студентів філологічного факультету напряму підготовки 014 Середня освіта (Мова і література (російська)), стан мовної підготовки іноземних слухачів підготовчого відділення та іноземних студентів інших факультетів задовільним.

2.3. Підготувати в друкованому та електронному варіантах навчальні посібники з основ української та зарубіжної літератур для слухачів підготовчого відділення, з української та російської мов – для іноземних студентів основних курсів.

2.4. Через посилення вимог до оцінювання іноземців з української (російської) мови створити матеріали для підготовки інофонів до стандартизованого оцінювання із зазначених мов.

2.5. Удосконалити програму інтенсивної підготовки з української (російської) мови як іноземної з урахуванням лінгвістичної, навчально-професійної та соціокультурної складових комунікативної компетентності.

2.6. Згідно з новим стандартом з української мови як іноземної переробити робочі програми навчальних дисциплін, навчально-методичні комплекси дисциплін, матеріали до поточного та підсумкового контролю знань студентів-інофонів.

2.7. Забезпечити внутрішній моніторинг виконання індивідуального навчального плану студентів-іноземців, правил внутрішнього розпорядку університету, посилити контроль за відвідуванням занять іноземними громадянами з боку деканату, підготовчого відділення, кураторів академгруп та відповідальних осіб за цей напрям роботи.

3. Про присвоєння вченого звання доцента кафедри слов’янського мовознавства Буднік Анжелі Олександрівні.

Заслухавши інформацію О. О. Кон та провівши таємне голосування, учена рада

УХВАЛИЛА: рекомендувати Буднік Анжелу Олександрівну до присвоєння вченого звання доцента кафедри слов’янського мовознавства.

4. Про обрання на посаду завідувача кафедри освітнього менеджменту та публічного управління Долженкова Олега Олександровича.

Заслухавши інформацію Т. І. Койчевої та провівши таємне голосування, учена рада

УХВАЛИЛА: Долженкова Олега Олександровича вважати обраним на посаду завідувача кафедри освітнього менеджменту та публічного управління.

5. Про обрання на посаду директора бібліотеки Візнюк Валентини Василівни.

Заслухавши інформацію Т. І. Койчевої та провівши таємне голосування, учена рада

УХВАЛИЛА: Візнюк Валентину Василівну вважати обраною на посаду директора бібліотеки.

6. Про обрання на посаду професора кафедри теорії та методики дошкільної освіти Грами Ніни Григорівни.

Заслухавши інформацію А. М. Богуш та провівши таємне голосування, учена рада

УХВАЛИЛА: Граму Ніну Григорівну вважати обраною на посаду професора кафедри теорії та методики дошкільної освіти.

7. Про підтримку кандидатури Палтишева Миколи Миколайовича на здобуття державної стипендії для видатних діячів освіти.

Заслухавши інформацію Т. І. Койчевої та провівши таємне голосування, учена рада

УХВАЛИЛА: Підтримати кандидатуру Палтишева Миколи Миколайовича на здобуття державної стипендії для видатних діячів освіти.

8. Про розгляд експертного висновку щодо циклу наукових праць на здобуття Державної премії України в галузі освіти 2018 року за номінацією «Вища освіта».

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора Т. І. Койчевої, учена рада

УХВАЛИЛА:

8.1. Затвердити експертний висновок щодо циклу наукових праць «Освітологія – науковий напрям інтегрованого дослідження освіти» (авторський колектив в складі В. О. Огнев'юка, С. О. Сисоєвої, О. М. Кузьменко, І. І. Тригуб), що була висунута Київським університетом імені Бориса Грінченка на здобуття Державної премії України в галузі освіти 2018 року за номінацією «Вища освіта» як таку, що сприяє цілісному дослідженню освіти в різних співвідношеннях та взаємозв’язках з іншими сферами суспільного життя з метою виявлення тенденцій і закономірностей її розвитку; філософському осмисленню процесу становлення суспільства освічених людей та формування сукупного інтелекту нації; прогнозуванню та виробленню ефективних освітніх стратегій; підготовці для сфери освіти висококваліфікованих фахівців-експертів.

8.2. Витяг з рішення вченої ради з цього питання направити до Комітету з Державної премії України в галузі освіти.

Відп.: начальник загального відділу.

Термін: до 04.06.2018 року.

8.3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з наукової роботи Т. І. Койчеву.

9. Про затвердження Положення про порядок супроводу (надання допомоги) осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора А. М. Ананьєва, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про порядок супроводу (надання допомоги) осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

10. Про затвердження докторської дисертації К. О. Мулик.

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача відділу аспірантури і докторантури І. А. Хижняк, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити тему дисертаційного дослідження здобувачки наукового ступеня доктора педагогічних наук зі спеціальності 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти Мулик Катерини Олександрівни «Теоретико-методичні засади підготовки майбутніх учителів нефілологічних дисциплін до професійного спілкування англійською мовою». Науковим консультантом призначити д.пед.н., проф. З. Н. Курлянд.

11. Про затвердження тем кандидатських дисертацій.

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача відділу аспірантури і докторантури І. А. Хижняк, учена рада

УХВАЛИЛА:

1. Затвердити тему дисертаційного дослідження здобувачки наукового ступеня кандидата педагогічних наук зі спеціальності 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти Онищук Світлани Олександрівни «Підготовка майбутніх економістів до здорового способу життя в процесі навчання в закладах вищої освіти». Науковим керівником призначити д.пед.н., проф. З. Н. Курлянд.

2. Затвердити тему дисертаційного дослідження аспірантки кафедри музично-інструментальної підготовки Гао Юань «Методика розвитку емоційного інтелекту майбутніх учителів музичного мистецтва в процесі фахової підготовки» на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук зі спеціальності 014 – середня освіта. Науковим керівником призначити к.пед.н., проф. Н. К. Білову.

3. Затвердити тему дисертаційного дослідження аспірантки кафедри музично-інструментальної підготовки Чень Чень «Методика формування презентаційних умінь у майбутніх учителів музичного мистецтва в процесі фахової підготовки» на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук зі спеціальності 014 – середня освіта. Науковим керівником призначити к.пед.н., проф. М. Г. Демидову.

12. Про затвердження освітньо-наукової програми «Професійна освіта» за спеціальністю 015 Професійна освіта (спеціалізація – теорія і методика професійної освіти).

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи Т. І. Койчевої, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити освітньо-наукову програму «Професійна освіта» за спеціальністю 015 Професійна освіта (спеціалізація – теорія і методика професійної освіти).

13. Про затвердження змін до ОПП Хореографія зі спеціальності 024 Хореографія для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти для набору 2018–2019 н. р.

Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити зміни до ОПП Хореографія зі спеціальності 024 Хореографія для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти для набору 2018–2019 н. р.

14. Про затвердження змін до ОПП Хореографія зі спеціальності 024 Хореографія для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти для набору 2018–2019 н. р.

Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити зміни до ОПП Хореографія зі спеціальності 024 Хореографія для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти для набору 2018–2019 н. р.

15. Про затвердження змін до ОПП Середня освіта. (Хореографія) зі спеціальності 014 Середня освіта (Хореографія) для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти для набору 2018–2019 н. р.

Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити зміни до ОПП Середня освіта (Хореографія) зі спеціальності 014 Середня освіта (Хореографія) для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти для набору 2018–2019 н. р.

16. Про затвердження змін до ОПП Середня освіта. (Хореографія) зі спеціальності 014 Середня освіта (Хореографія) для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти для набору 2018–2019 н. р.

Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити зміни до ОПП Середня освіта (Хореографія) зі спеціальності 014 Середня освіта (Хореографія) для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти для набору 2018–2019 н. р.

17. Про рекомендацію до друку.

Заслухавши й обговоривши інформацію ученого секретаря науково-методичної комісії Т. Ю. Осипової, учена рада

УХВАЛИЛА:

1. Рекомендувати до друку навчальний посібник з дисципліни «Безпека життєдіяльності і цивільна оборона» (Автор – О. П. Савчук). Рецензенти: к.т.н., проф. В. С. Марченко, к.т.н., доц. Н. Я. Масліч.

2. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до виконання практичних робіт із дисципліни «Безпека життєдіяльності і цивільна оборона» (Автор – О. П. Савчук). Рецензенти: к.т.н., проф. В. С. Марченко, к.т.н., доц. Н. Я. Масліч.

3. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи студентів першого року навчання з навчальної дисципліни «Теорія та практика малюнку» (Автор – О. О. Котова). Рецензенти: к.мист., доц. Н. Р. Кубриш, к.мист., доц. А. І. Носенко.

4. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи студентів першого року навчання з навчальної дисципліни «Теорія та практика живопису» (Автор – О. О. Котова). Рецензенти: к.мист., доц. Н. Р. Кубриш, к.мист., доц. А. І. Носенко.

5. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з навчальної (художньо-творчої) практики студентів першого року навчання (Автор – О. О. Котова). Рецензенти: к.мист., доц. Н. Р. Кубриш, к.мист., доц. А. І. Носенко.

6. Рекомендувати до друку методичні рекомендації «Комп’ютерна графіка» (Автор – к.мист., доц. А. А. Тарасенко). Рецензенти: к.пед.н., доц. М. І. Резніченко, к.мист., доц. Н. Р. Кубриш.

7. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до написання кваліфікаційної роботи магістра (для студентів спеціальності 014 Середня освіта (мова та література (англ.)) (Автори – О. М. Геркерова, Т. Є. Єременко, І. О. Лук’янченко). Рецензенти: д.ф.н., проф. О. А. Жаборюк, д.пед.н., доц. О. В. Попова.

8. Рекомендувати до друку тематичний довідник з історії Великої Британії (Укладачі – Т. Є. Єременко, І. А. Демчук). Рецензенти: д.ф.н., проф. О. А. Жаборюк, к.пед.н., доц. Л. Г. Таланова.

9. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до виконання самостійної роботи з профільних дисциплін образотворчого мистецтва здобувачів ВО ОС бакалавра, ОС магістра ( Автори – С. Д. Мунтян, О. М. Разінкіна, А. І. Носенко та інші). Рецензенти: к.мист., доц. Н. Р. Кубриш, к.мист. О. О. Котова.

10. Рекомендувати до друку методичні рекомендації з дисципліни «Соціальна робота в Україні» для студентів спеціальності 231 Соціальна робота (Автор – К. М. Віцукаєва). Рецензенти: д.пед.н, проф. В. В. Корнещук, д.пед.н., проф. Т. Г. Жаровцева.

11. Рекомендувати до друку каталог-альбом «Народні художники України. Одесса» (Автор – О. А. Тарасенко). Рецензенти: д.мист, проф. Є. М. Маркова, к.мист., доц. Н. Р. Кубриш.

12. Рекомендувати до друку науковий збірник «Життя і пам'ять», присвячений 70-річчю В. І. Шамко.

13. Рекомендувати до друку матеріали ХІІІ наукової конференції «Історіосфера».

Голова вченої ради О. Я. Чебикін

Учений секретар Н. Ф. Босак

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/