Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Церква і віра як життєва позиція вільної людини»

1Релігійна організація Церковне управління (єпископат)
Німецької Євангелічно-Лютеранської церкви України
Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського
Одеський національний університет імені І.І. Мечникова

запрошують Вас 28-29 жовтня 2023 р. взяти участь у
Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю
«Церква і віра як життєва позиція вільної людини»
присвяченій 220-річчю від дня заснування громади святого Павла в Одесі


Шановні друзі й колеги!


Запрошуємо вас взяти участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Церква і віра як життєва позиція вільної людини», присвяченій 220-річчю німецької лютеранської громади святого Павла в Одесі.
На конференції передбачається розгляд широкого кола питань, пов’язаних з особливостями історичного розвитку лютеранства та одеської німецької громади зокрема, обговорення культурних та релігійних аспектів протестантизму, аналіз філософських та теологічних питань, пов’язаних з глибинними смислами існування сучасної людини, питання германістики та мовознавства.
Конференція обіцяє бути змістовною та інформаційно насиченою, дозволить організувати плідні та актуальні дискусії, подарує радість спілкування в очному та/або змішаному форматі.
Робочі мови конференції: німецька, українська, англійська.
Основна увага організаторів зосереджена на таких напрямках:
Напрямок Історія.
Історія та аналіз розвитку німецької громади святого Павла протягом 220 років, регіональний та європейський контекст (соціологія, економіка, біографістика).
Напрямок Культура.
Німецька громада у місцевому культурному пейзажі (мова, музика, література та мистецтво).
Напрямок Релігія.
Релігійний досвід та внесок німецької євангелічно-лютеранської церкви в релігійне та духовне життя Одеси (міжконфесійні та крос-культурні діалоги.
Релігія: поступ регіональних релігійних громад).
Напрямок Філософія.
Мова, текст, дискурс: філософський та теологічний аналіз (Наукові, філософські та релігійні виміри дослідження мови, тексту, дискурсу). Напрямок Мовознавство.
Проблеми німецької філології, розвиток семантичних комплексів під впливом різних чинників, мовно-комунікативні практики.

Завершить конференцію Круглий стіл «Лютеранство як спосіб життя», що відбудеться 29 жовтня 2023 року.

Матеріали конференції буде оприлюднено у електронній збірці тез, що буде розміщена в репозитарії Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського за покликанням: http://dspace.pdpu.edu.ua/home.jsp?locale=uk.
За бажанням авторів, розширені матеріали можуть бути згодом надрукуванні у фахових виданнях установ-співорганізаторів.

Умови участі в конференції: Для участі в конференції просимо до 20 жовтня 2023 року (включно) заповнити реєстраційну форму https://forms.gle/5Nz2ntgnPBhCPLox8 та надіслати тези електронною поштою на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Учасники конференції та круглого столу отримають програму, сертифікат та доступ до електронних збірників матеріалів.

Вимоги до оформлення тез:
1. Обсяг тез – від 2 до 5 сторінок формату А-4.
2. Тип шрифту – Тimes New Rотап, розмір шрифту – 14, стиль Normal, інтервал 1,5, всі поля – 2 см.
3. У тексті не виставляються примусові переноси.
4. Текст вирівнюється по ширині.
5. В першому рядку – назва публікації (вирівнювання – по центру, великими літерами, жирним шрифтом), далі (праворуч) – П.І.Б. (курсив, жирним шрифтом), наступний рядок (праворуч) – науковий ступінь, вчене звання, посада, назва організації, (курсів, жирним шрифтом).
6. Через інтервал – виклад основного матеріалу, далі – список використаних джерел за алфавітним порядком (за наявністю).
7. У тексті посилання позначаються квадратними дужками із вказівкою в них порядкового номера джерела та, через кому, – номера сторінки (сторінок), наприклад: [7, с. 16].

Ми закликаємо всіх зацікавлених вчених, дослідників, студентів та експертів приєднатися до цієї унікальної можливості обміну знаннями та досвідом.
Ваш внесок сприятиме глибокому розумінню спадщини німецьких громад Півдня України та їх впливу на різні сфери життя.
За додатковою інформацією Ви можете звернутися до представників організаційного комітету конференції електронною поштою
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., або за телефоном +380936202651
Докладнішу інформацію про перебіг конференції Ви знайдете на офіційних вебсайтах Німецької євангелічно-лютеранської церкви України таhttps://nelcu.org.ua/ та організацій-партнерів (ПНПУ імені К.Д. Ушинського https://pdpu.edu.ua/, ОНУ імені І.І. Мечникова https://onu.edu.ua/uk/).
Разом ми розширюватимемо горизонти знань та сприятимемо будівництву наукової спільноти.

З найкращими побажаннями, Оргкомітет конференції

Голова програмного комітету, професор, доктор історичних наук, ректор Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського, Андрій Красножон

Головний редактор збірника конференції, доцент, кандидат історичних наук, доцент кафедри філософії історико-філософського факультету Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, Наталія Бевзюк

Секретар організаційного комітету із відзначення 220-ліття німецької євангелічно-лютеранської громади святого Павла в Одесі, доцент, кандидат біологічних наук, Володимир Немерцалов

word      word

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/