Інформаційний бюлетень листопад №2 2020

“Горизонт Європа” – продовження програми Горизонт 2020

            Horizon Europe («Горизонт Європа») – це 7-річна науково-дослідна програма             Європейського Союзу, яка прийде на заміну програмі «Горизонт 2020». Європейська комісія розробила та затвердила план програми «Горизонт Європа», який передбачає підвищення фінансування науки в ЄС на 50% протягом 2021-2027 років, для подолання кризи, що спричинена поширенням COVID-19.

            Сьогоднішня пропозиція Комісії щодо програми “Горизонт Європа”- це амбітна програма досліджень та інновацій майже на майже 100 мільярдів євро у сфері науки та освіти з метою закріплення успіху, досягнутого програмою “Горизонт 2020”.

            Метою європейських партнерських відносин з ЄС та асоційованими країнами, приватним сектором, фондами та іншими зацікавленими сторонами є вирішення глобальних викликів та модернізація промисловості.

             Пропозиція "Горизонт Європа" окреслює умови та принципи встановлення європейського партнерства. Є 3 типи такого партнерства:

            1) Спільно запрограмоване європейське партнерство

            Це партнерські відносини між Комісією та приватними та / або державними партнерами. Вони базуються на меморандумах про взаєморозуміння та / або договірних домовленостях.

            2)Партнерства, в яких беруть участь країни ЄС, з фундаторами досліджень та іншими державними органами в основі консорціуму нституціоналізовані європейські партнерства)

            Це партнерства, де ЄС бере участь у програмах фінансування досліджень та інновацій, які проводяться країнами ЄС. Ці партнерства вимагають законодавчих пропозицій від Комісії і базуються на Регламенті Ради (стаття 187) або Рішенні Європейського парламенту та Ради (стаття 185). Вони реалізуються спеціальними структурами, створеними для цієї мети.

            Інституціоналізоване партнерство буде реалізовуватись лише тоді, коли інші частини програми «Горизонт Європа», включаючи інші типи партнерства, не дозволять досягти бажаних цілей або очікуваних наслідків.

            3)Спільноти знань та інновацій EIT також є інституціоналізованими партнерствами. ОЗІ ЗНО мають на меті подолати дефіцит кваліфікації, і вони вже встановлені в рамках програми "Горизонт 2020". Основними партнерами ЗОІ ЗНО є вищі навчальні заклади, дослідницькі організації, компанії та інші зацікавлені сторони.

            Більш детальну інформацію можна отримати за посиланням:

http://prof.nau.edu.ua/innonews/horizon-europe-nastupna-ramkova-programa-doslidzhen-ta-innovacij/


Конкурс проєктів «Культура. Спільнота»

Міжнародний фонд «Відродження» (далі – Фонд) оголошує конкурс  в рамках проєкту «EU4USociety» у співпраці з Європейським Союзом «Культура. Спільнота».  Перший дедлайн - 25 листопада 2020 року.

Мета конкурсу – надати додаткову підтримку ініціативам та проєктам у сфері культури, які здатні залучати кошти від громадян шляхом краудфандінгу.

Пріоритет конкурсу – підтримка культурницьких ініціатив, які залучають кошти громади та мають соціальний вплив.

Учасники конкурсу: До участі у конкурсі запрошуються громадські організації, громадські спілки, благодійні фонди, зареєстровані у будь-якому регіоні України.

Процедура конкурсу

Крок 1. Подання концептуальної заявки шляхом заповнення аплікаційної форми.

Критерії відбору заявок на першому етапі:

  • культурна цінність проєкту (знаковий характер події, участь знаних митців, унікальність проекту);
  • соціальний вплив проєкту (значення проекту для громади; реалістична оцінка цільової аудиторії та бенефіціарів проекту; дотичність проекту до наскрізних тематичних пріоритетів фонду “Відродження” – права людини, інклюзія, гендерна рівність, екологічна сталість, європейська інтеграція України, доступ до якісної освіти, громадянська освіта, протидія корупції);
  • спроможність команди проєкту та фінансова обґрунтованість  (реалістичність збору заявленої суми шляхом краудфандінгу – за аналогією з подібним проектами або обґрунтування здатності проекту зібрати необхідні кошти; обґрунтовані та збалансовані витрати бюджету).

Крок 2. Якщо вашу заявку схвалено – вам потрібно залучити кошти від громадян на свій проєкт на «Спільнокошті» (партнерській платформі нашої програми) або іншому краудфандінговому веб-сайті.

Термін підготовки та проведення кампанії – не більше 6 місяців від дати повідомлення від Фонду про партнерство.

Крок 3. Якщо краудфандінг завершилася успішно –  Фонд фінансує проєкт громадської організації у сумі, яка дорівнює зібраній шляхом краудфандінгу (але не більшій, ніж підтверджена Фондом сума дофінансування).

Максимальна сума, яку Фонд дофінансовуватиме у межах цієї ініціативи, становить 200000 гривень.

Графік проведення конкурсу у листопаді 2020 – квітні 2021 року:

ДАТА ПОДАННЯ ЗАЯВОК ДЛЯ УЧАСТІ У ПЕРШОМУ ЕТАПІ

ПОВІДОМЛЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ПОПЕРЕДНЬОГО ВІДБОРУ

25 листопада 2020

15 грудня 2020

25 січня 2021

15 лютого 2021

25 березня 2021

15 квітня 2021

Дати подання заявок для участі в конкурсі після квітня 2021 року буде оголошено додатково.

Зверніть увагу!

  • Учасниками конкурсу є громадські організації, спілки, асоціації, товариства та інші об’єднання, зареєстровані відповідно до українського законодавства як неприбуткові або благодійні організації.
  • Одна і та сама організація не може претендувати на підтримку у загальному обсязі більше ніж 60 000 євро протягом реалізації проєкту «EU4USociety» (2020-2023 рр).
  • Фонд не надає грантів політичним партіям, релігійним громадам і приватним (фізичним) особам.
  • Організації, які отримують грант,  відповідають за моніторинг стану впровадження проєкту та оцінювання його результатів, дотримання комунікаційної політики та брендування проектів ЄС. Організації-реципієнти гранту подаватимуть звіти за надані Фондом кошти відповідно до форм звітності у визначеному  Фондом форматі. Для підготовки краудфафндінгових кампаній може бути також організовано менторінговий супровід (за потреби).
  • Для допомоги організаціям, які було відібрано на першому етапі, Фонд “Відродження” спільно з партнерами організує онлайн-практикум з краудфандінгу. Організації-переможці першого етапу конкурсу та отримувачі грантів будуть запрошені також до участі у зустрічах грантерів та інших заходах, що організовуватиме МФВ для налагодження мережування, навчання та посилення організаційної спроможності партнерів проєкту «EU4USociety».

У 2020 році Міжнародний фонд «Відродження» (МФВ) за фінансової підтримки ЄС розпочав проєкт «EU4USociety»*. Загальною метою Проєкту є посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

*Більше про проєкт EU4USociety – тут.

Джерело: https://www.irf.ua/contest/konkurs-kultura-spilnota/

 


Вебінар «Культурний старт: можливості підтримки від Українського культурного фонду»

Запрошуємо на вебінар у межах “Місяця підтримки культури” від Pro Bono Club Ukraine та Українського культурного фонду.

 

В програмі:
- огляд загальних можливостей від УКФ на 2020-2021 рік,
- яку саме підтримку надає УКФ та хто може подаватись,
- приклади найбільш визначних проєктів, які були реалізовані,
- презентація місяця підтримки культури.

 

Спікерки:
Тетяна Лишневець, керівниця проєктного відділу Українського культурного фонду.

Анастасія Голуб, менеджерка з комунікацій Pro Bono Club Ukraine

 

Реєстрація на вебінар за посиланням https://probono.org.ua/cultureweb

 

Міцяць підтримки культури - це спільний освітній проєкт Pro Bono Club Ukraine та Українського культурного фонду, який має на меті допомогти потенційним заявникам УКФ покращити свої проєкти у сфері культури.

 

Протягом листопада ви можете отримати індивідуальні консультації від фахівців у сфері комунікацій, краудфандингу, діджиталізації та юриспруденції.

 

А також відвідати вебінари з комунікаційної стратегії та особливостей онлайн-проєктів.

 

Про всі можливості за посиланням https://probono.org.ua/culturemonth 

 

DAAD-Finded Digital Study Trip 2020

Спільна німецько-українська магістерська програма “Німецькі та європейські студії” (Інститут політичних наук Університету ім. Фридриха Шиллера в м. Єна та Національний університет «Києво-Могилянська академія») за підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD) організовує серію лекцій в режимі онлайн на тему: Contemporary challenges facing the EU – Power, possibilities, and limits of modern crisis management”.

Протягом трьох тижнів, починаючи з 23 листопада 2020 року, у Вас буде можливість почути експертні думки на такі теми: Brexit, націоналізм в Європі, відносини ЄС з країнами Східного партнерства, Північний потік-2 та інші.
Окрім цього, Ви зможете дізнатись більше про магістерську програму “Німецькі та європейські студії”.

Хто може взяти участь?
Студенти (3 та 4 курс) з хорошим знанням англійської мови. Знання німецької мови на будь-якому рівні – перевага.

Більш детальна інформація: http://bit.ly/FullCall2020

Для участі потрібно заповнити заявку: http://bit.ly/DigitalStudyTripJena

Дедлайн подачі заявок: 13 листопада 2020 року

 

 


Клуб Активної Громади: Життя після виборів: взаємодія влади та громади

Ось вже більше тижня, як завершились вибори, але ми задаємось питаннями: «Чи є життя після виборів?», «Що робити далі?», «Куди спрямувати нашу активність?».

Вже зовсім скоро побачимо у своїй роботі нову місцеву владу та їхню роботу на благо громад. Тож, запрошуємо вас долучитись до вебінару: «Життя після виборів: взаємодія влади та громади», де ми поспілкуємось про те, як здійснювати контроль за новообраною владою, як спрямувати її на роботу на благо громади і як нам самим брати участь у прийнятті рішень для вирішення місцевих проблем.

ДАТА: 10 листопада

ЧАС: 16:00 - 17:00

Реєстрація за посиланням: https://go.mywebinar.com/vpws-vtpf-kslg-kzpm

Участь у заході БЕЗКОШТОВНА.

ДЛЯ КОГО: запрошуємо долучитися до онлайн «Клубу Активної Громади» представників громадських організацій та бізнесу, експертів, активних громадян всіх, хто хоче розвивати та вдосконалювати свої міста. Також окремо запрошуємо й будемо раді бачити депутатів місцевих та обласних рад й помічників депутатів.

Під час заходу учасники та учасниці дізнаються:

  • Що таке громадський контроль? Як громадяни можуть контролювали владу? Які для цього існують інструменти?
  • Проблеми й перешкоди громадського контролю.
  • Карта розвитку громади: що це і як з цим працювати ?
  • Як вирішувати проблеми в громаді?

Долучайтеся до заходів, які ВІ «Активна Громада» проводить в онлайн-форматі і ми переконаємо вас, що можна залишатися активними щодня, за будь-яких обставин. Давайте разом впливати на рішення, від яких залежить розвиток наших громад та країни в цілому.

За детальною інформацією звертайтеся:

Наталія Головач, координаторка ВІ «Активна Громада» міста Рівне.

Тел. +380 97 68 08 014

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Довідка. Довідка. Кампанія «Задай курс владі» реалізується за фінансової підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).

Примітка. Місія «Активної Громади»: досягти добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту “Республіка”. Ми працюємо задля підвищення свідомої активності громадян.

 

Розпочався набір учасників проєкту «Школа демократичного врядування для молоді»

Стартував набір учасників проєкту «Школа демократичного врядування для молоді». Навчальна програма направлена на підготовку фахівців з молодіжної політики у громадах.

«Школа демократичного врядування для молоді» – проєкт направлений на підготовку фахівців з молодіжної політики з усієї України та є продовженням попередніх проєктів – «Школа молодіжних лідерів громад» та «Публічне адміністрування в сфері молодіжної політики», які організація реалізовує з 2018-го року.

Завдання проєкту – навчити громадських активістів та представників органів місцевого самоврядування ефективно працювати з молоддю в громадах.

В рамках проєкту учасники зможуть:

  • взяти участь у трьох навчальних сесіях;
  • поєднати теорію отриманих знань із напрацюванням практичних навичок, виконуючи завдання між сесіями у своїх громадах;
  • напрацювати проєкт стратегії розвитку молодіжного середовища у своїй громаді;
  • долучитися до розробки Довідника по роботі з молоддю.

Географія проєкту – громади з усіє України.

Учасники проєкту – фахівці з громад та громадські активісти з усієї України віком від 20 до 35 років, які працюють з молоддю. Загалом буде відібрано 20 учасників – 10 представників органів місцевого самоврядування та 10 громадських активістів. Важливо, щоб учасники могли відвідати всі сесії проєкту та вчасно виконували завдання.

Дедлайн прийому заявок для участі в проєкті «Школа демократичного врядування для молоді» – 20 листопада 2020 року. Подати заявку можна за цим посиланням. Результати будуть оголошені 23 листопада 2020 року.

Перша сесія проєкту запланована на 16-18 грудня 2020 року. Усі новини про проєкт публікуватимуться на сторінці громадської організації у соціальній мережі Facebook та на сайті.

Проєкт «Школа демократичного врядування для молоді» реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Тернопільським регіональним відділенням «Асоціації міст України» за підтримки фонду NED.

Контакти

  • https://activitycenter.org.ua

Файли

 

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/