Відкрита лекція методиста із Швеції Олени Леон для аспірантів і магістрантів факультету музичної та хореографічної освіти

3.03.2В Університеті Ушинського на факультеті музичної та хореографічної освіти відбулася відкрита лекція Олени Леон (Швеція) на тему «Система музичної освіти школярів в Швеції». Зустріч була організована кафедрою теорії музики і вокалу для аспірантів і магістрантів різних спеціальностей. Олена Леон – колишня випускниця музично-педагогічного факультету Університету Ушинського. Уже більше двадцяти років вона працює у системі середньої освіти Швеції, є провідним методистом, викладачем музики, математики, шведської і російської мов, автором методичних посібників. Олена Леон ознайомила аудиторію з особливостями шведської шкільної освіти, яка будується на принципах демократії та дитиноцентризму. Також було висвітлено базові положення організації мистецької освіти, різновиди мистецьких занять і шляхи художньо-творчого розвитку дітей.

Отримана інформація дає можливість краще зрозуміти виклики, які постали сьогодні перед загальною музичною освітою на Україні.

Для аспірантів спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) лекція здійснювалася в межах науково-педагогічної практики. Досвід зарубіжних колег надає можливість для створення нових методик музичного навчання школярів та підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва.

 

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/