ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТІВ ОСВІТНО-НАУКОВИХ ПРОГРАМ З ПІДГОТОВКИ ДОКТОРІВ ФІЛОСОФІЇ НА КАФЕДРІ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА І ХОРЕОГРАФІЇ

Image0119 квітня 2022 року на розширеному засіданні кафедри музичного мистецтва і хореографії відбулася зустріч з роботодавцями та стейкхолдерами проєктів двох освітньо-наукових програм з підготовки докторів філософії з галузі знань 01 Освіта/Педагогіка за різними спеціальностями: 011 Освітні, педагогічні науки за програмою «Мистецька педагогіка вищої освіти» та 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) за програмою «Середня освіта. Музичне мистецтво». Програми є різними, але змістовою лінією в них є мистецтво та мистецька педагогіка.

Програма «Середня освіта. Музичне мистецтво» вже пройшла акредитацію, натомість ОНП «Мистецька педагогіка вищої освіти» є новою, надає змогу отримати ступень доктора філософії у галузі педагогіки представникам і фахівцям різних видів мистецтва, що здійснюють підготовку майбутніх фахівців рівнів вищої освіти.

На засіданні були присутні і взяли активну участь в обговоренні здобувачі: Костянтин Томницький, Ганна Усова, Арсенія Терзі; стейкхолдери і роботодавці: Мозгальова Наталія Георгіївна, доктор педагогічних наук, професор, завідувачка кафедри музикознавства, інструментальної підготовки та хореографії Вінницького держаного педагогічного університету імені Михайла Кацюбинського; Мартинюк Тетяна Володимирівна, доктор мистецтвознавства, професор, завідувач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі; Овчаренко Наталія Анатоліївна, доктор педагогічних наук, професор Криворізький державний педагогічний університет, професор кафедри методики музичного виховання, співу та хорового диригування; Лісовий Вадим Анатолійович, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри музики факультету педагогіки, психології та соціальної роботи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича; Мартинюк Анатолій Кирилович, доктор педагогічних наук, професор кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди»; внутрішні роботодавці: доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри музичного мистецтва і хореографії О.Є. Реброва (гарант ОНП «Середня освіта. Музичне мистецтво»); декан факультету музичної та хореографічної освіти, кандидат педагогічних наук, професор Н.К. Білова; доктор педагогічних наук, професор Г.Ю. Ніколаї (гарант ОНП «Мистецька педагогіка вищої освіти»); завідувач кафедри диригентсько-хорової підготовки, кандидат педагогічних наук, доцент О.Р.Новська, члени робочих груп та кафедри музичного мистецтва і хореографії, наукові керівники аспірантів.

Обговорення було дуже продуктивним, висловлювалися пропозиції щодо уточнення змістового аспекту дослідницьких напрямів за двома програмами, їх принципової розбіжності та питання розробки аналогу «паспорта» програм за зазначеними спеціальностями.

 

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/