Делегація Університету Ушинського відвідала Харбінський інженерний університет у межах реалізації міжнародного проєкту «Інститут Конфуція»!

1У період з 15.09.2024 р. по 25.09.2024 р. делегація Університету Ушинського відвідала м. Харбін (КНР) у складі проректора з наукової роботи Г. В. Музиченко, помічника ректора Т. І. Койчевої, декана факультету іноземних мов О. В. Попової, начальника міжнародного відділу О. О. Моргун. Метою візиту було участь у серії форумів, присвяченим питанням функціонування Освітньо-культурного-центру «Інститут Конфуція» та розробки стратегій розвитку спільних наукових та інших академічних проєктів Університету Ушинського та Харбінського інженерного університету.
18 вересня 2024 року відбувся круглий стіл з представниками інституту іноземних мов Харбінського інженерного університету з питань академічної кооперації Ушинського та згаданого інституту, зокрема процедури зарахування, навчання в аспірантурі, а також захисті дисертації за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти в Україні.
Від китайського боку в дискусії взяли участь директор інституту пан Чжу Даньюня, секретар парткому інституту іноземних мов пані У Юе, помічник директора інституту іноземних мов пані Лі Лі, провідні фахівці за соціально-гуманітарним напрямом Лі Цзяці, Го Цзямін, Лі Жань.
Проректор з наукової роботи Г. В. Музиченко презентувала акредитовані PhD програми та зміст підготовки іноземних здобувачів вищої освіти за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти в Університеті Ушинського. Ганна В’ячеславівна пояснила можливості подвійного керівництва дисертаційними дослідженнями та публікації спільних наукових статей у спеціалізованих виданнях Університету Ушинського («Політикус», «Науковий вісник Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинський»: Педагогічні / Лінгвістичні науки»; «Modern Vectors of Science and Education Development in China and Ukraine»; «Modern Tendencies in the Pedagogical Science of Ukraine and Israel: the Way to Integration»).
Начальник міжнародного відділу О. О. Моргун повідомила про специфіку навчання іноземних громадян на підготовчих курсах та умови їх зарахування в аспірантуру. Було порушено питання легалізації українських дипломів доктора філософії в КНР.
Декан факультету іноземних мов О. В. Попова висловила пропозиції стосовно навчання в аспірантурі за 035 «Філологія» та 011 «Освітні та педагогічні науки» та перспективи захисту дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії англійською мовою.
За результатами роботи круглого столу 19 вересня 2024 року було підписано Угоду про співробітництво в академічній сфері між Інститутом іноземних студій та Університетом Ушинського.
За плідну міжнародну академічну роботу Ганна Музиченко отримала Диплом запрошеного професора від секретаря парткому пані У Юе.
У другій половині дня 19 вересня 2024 року відбулася щорічна звітна конференція щодо діяльності Освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція».
Засідання Ради Освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція» відбулося в діловій атмосфері. Партнери з Харбінського інженерного університету позитивно оцінили роботу Центру за 2023 рік. Незважаючи на воєнні дії в Україні, «Інститут Конфуція» продовжував активно функціонувати на вдосконалених цифрових платформах і досяг значних результатів у галузі культури, освіти і науки.
На засіданні члени Ради «Інституту Конфуція» з української та китайської сторін конструктивно обговорили подальші плани розвитку Центру, можливості консолідації спільних зусиль у плані розширення співробітництва в різних сферах, зокрема активізацію підвищення кваліфікації українських науково-педагогічних працівників у Харбінському інженерному університеті, що сприятиме не тільки збагаченню досвіду роботи в інтернаціональній команді в спеціалізованій сфері, але й оволодінню китайською мовою та вдосконаленню рівня володіння англійською мовою.
Було підписано низку документів, що регламентують фінансові відносини та освітньо-культурні напрями діяльності «Інститут Конфуція» в 2024−2025 навчальному році.
Одним з ключових моментів зустрічі було вручення медалі за десятирічний внесок у розвиток Інституту Конфуція директору Освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція» з українського боку О. В. Поповій. Відзначено було повномірне функціонування Класу Конфуція при ОСШ №117, відкритого на базі «Інституту Конфуція» Університету Ушинського в 2020 році.
20 вересня 2024 року на базі Інституту міжнародного співробітництва та освіти ХІУ було проведено робочу зустріч з представниками Інституту Конфуція з китайського боку. В обговоренні складних питань реалізації освітнього процесу в Університеті Ушинського під час військових дій взяли участь директор Інституту міжнародного співробітництва й освіти Харбінського інженерного університету Дін Сюечжун і директор Інституту міжнародного співробітництва та освіти Лю Шушен. Фокусом дискусії стала процедура впровадження академічних програм «1 + 3» і «2 + 2» за бакалаврським рівнем та накопичувальної системи опанування точними дисциплінами китайською мовою. На зустрічі були присутні студенти Університету Ушинського, які отримали стипендії на участь у програмах академічної мобільності за успішне опанування китайської мови. Стипендіати ділилися позитивними враженнями стосовно вивчення китайської мови та участі в освітньо-культурних заходах «Інституту Конфуція».
Наступним пунктом програми була участь Г. В. Музиченко та директорки Одеського ліцею №117 Н. В. Стаценко у форумі, присвяченому глобальним питанням освіти й виховання молоді. Форум очолив заступник декана коледжу Марксизму пан Лю Гуейчжан. Ганна Музиченко ознайомила китайських освітян зі змістом українських ОПП у галузі соціально-гуманітарних наук; проаналізувала основні ідеологічні напрями за філософськими детермінантами; провела паралелі між конфуціанством, політичним підґрунтям концепцій Мао Цзедуна; специфікувала особливості державного управління в Україні. Ганна Музиченко ознайомила учасників форуму із основними напрямами наукових досліджень Університету Ушинського в сфері суспільних і філософських наук. Особливий інтерес китайської сторони становили можливості для проведення спільних досліджень моделей модернізації держави в політичній, економічній, ідеологічній сферах.
Наталя Стаценко презентувала мету і завдання патріотичного виховання в закладах середньої освіти, зокрема в НУШ, середній та старшій школах. Директорка навела приклади популярних в Одеському ліцеї №117 виховних заходів, що посилюють громадянську позицію школярів щодо патріотичного ставлення до батьківщини, культури, традицій України.
По завершені заходу китайські та українські колеги долучилися до конструктивного обговорення порушених питань та визначили вектори подальшої співпраці в галузі соціально-гуманітарних наук.
21 і 22 вересня 2024 року делегація від Освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція» Університету Ушинського була залучена до Міжнародної конференції «International Seminar for Cooperation between Ukrainian and Chinese Experts – 2024», присвяченої актуальним питанням у галузі фізики і нанотехнологій, робототехніки та штучного інтелекту. Провідні науковці України (проф. Євген Нікіфоровіч, проф. Олег Оніщенко) та Китаю (проф. Цінхуей Чіу, проф. Аман Чжан) виступили з доповідями на пленарному засіданні, після чого було передбачено секційні засідання та ознайомлення з інститутами і факультетами Харбінського інженерного університету. Конференцію було проведено за підтримки «Інституту Конфуція». До організації, проведення та перекладу було залучено також студенти Університету Ушинського, які наразі беруть участь у програмах академічної мобільності в Харбінському інженерному університеті,
У межах конференції Ганну Музиченко було нагороджено Сертифікатом Посланця міжнародної співпраці Харбінського інженерного університету (International Cooperation Envoy of Harbin Engineering University) за рішенням сектора науки Харбінського інженерного університету.
22 вересня 2024 року було проведено урочиста зустріч щодо підсумків роботи делегації Університету Ушинського, яку очолили проректор Харбінського інженерного університету пан Юй Чживень та проректор з наукової роботи Ганна Музиченко. Кабінет «Інституту Конфуція» високо оцінив роботу Центру, зокрема Класу Конфуція, сформованому на базі Одеського ліцею №117. Директор ліцею Наталя Стаценко продемонстрували результати вивчення китайської мови учнів у вигляді фото-медіа-альбому.
Після зустрічі голів Кабінету «Інституту Конфуція» відбулися робочі обговорення специфіки освітнього процесу в Університеті Ушинського та можливостей збільшення навчальних годин на вивчення китайської мови і літератури в нашому університеті та філіалах «Інституту Конфуція».
У новому робочому році, керуючись трирічним планом розвитку на 2022−2025 рр., «Інститут Конфуція» Університету Ушинського має намір надавати безперервну підтримку в зміцненні співпраці між двома сторонами, продовжувати сприяти конструктивному діалогу між двома університетами-партнерами і народами.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
slot demo pg softdemo slot gratisslot demo pragmaticslot gacorasiaklubhksbetheylink macauklubheylink asiaklubheylink hksbet https://kientrucvadoisong.net/rahasia-gacor/ https://sipla.poltera.ac.id/main/ https://infolpse.gresikkab.go.id/files/ https://sipla.poltera.ac.id/data/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/files/ https://journal.binadarma.ac.id/cache/data/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.232/ https://147.139.212.74/ https://amantoto.cfd/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/