Кулішівські читання (до 200-річчя з дня народження П. Куліша)

16-17 квітня 2019 року на філологічному факультеті Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція з проблем вищої освіти «Творчість Пантелеймона Куліша: проза, поезія, драматургія в художніх вимірах» (до 200-річчя з дня народження П. Куліша). Цим визначним навчально-виховним заходом кафедра української та зарубіжної літератур вшанувала пам'ять відомого українського письменника ХІХ століття Пантелеймона Куліша, який вивів українську літературу на новий самобутній рівень національного становлення.

На конференції була організована книжкова виставка масштабного літературного надбання П. Куліша та критична спадщина кулішезнавства, де були репрезентовані чисельні друковані твори як рідкісних видань, так і нові книжки останніх років. Виставка стала свідченням широкої популяризації творчості видатного письменника серед студентської молоді.

Науково-практична конференція зібрала відомих учених-філологів та молодих науковців з різних міст України й пройшла на високому теоретико-методологічному рівні. На пленарному засіданні виступили завідувач кафедри, професор М. Х. Гуменний та доценти В. Ю. Гуменна, Г. А. Авксентьєва, Н. В. Яремчук, Т. Й. Бандура, які запропонували до уваги учасників конференції наукові доповіді на актуальні літературознавчі проблеми. Науково-практичним результатом став змістовний збірник ґрунтовних досліджень, виданий оргкомітетом на початок конференції.

Урочисто-святковою частиною пленарного засідання стала яскрава театральна постановка за мотивами різних відомих творів П. Куліша під керівництвом старшого викладача кафедри Н. В. Яремчук, де студенти продемонстрували неабиякий творчо-артистичний талант і хист філолога.

Кулішівські читання відбулися, і значний успіх цьогорічної конференції дає підстави до осмислення літературознавцями й студентами нового рівня вивчення та дослідження творчості Пантелеймона Куліша в контексті світової літератури.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/