Міжнародний науково-практичний семінар «Фізична культура на службі здорового способу життя. Адаптаційні можливості учнів і студентів»

08.10.2019 у м. Мозир (Республіка Білорусь) було проведено Міжнародний науково-практичний семінар «Фізична культура на службі здорового способу життя. Адаптаційні можливості учнів і студентів» із залученням викладачів установи освіти «Мозирський державний педагогічний університет імені І. П. Шамякіна, викладачів державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», вищого навчального комунального закладу «Одеське педагогічне училище», а також педагогів ДЮСШ та СДЮШОР м. Мозира і м. Калинковичі. В процесі роботи семінару від Університету Ушинського з доповідями виступили: завідувач кафедри біології і охорони здоров’я, доктор педагогічних наук Босенко Анатолій Іванович і викладач кафедри, кандидат біологічних наук Топчій Марія Сергіївна.

В рамках роботи семінару було організовано майстер-клас, а також виставку науково-методичної літератури.

Було зазначено, що проведення подібних семінарів сприяє вирішенню таких завдань професійної діяльності: вивчення, аналіз і використання досягнень науки і передових технологій в галузі фізичної культури, спорту і туризму; розробка практичних рекомендацій щодо використання результатів наукових досліджень; використання сучасних інформаційних технологій в сфері фізичної культури, спорту тощо.

Крім того, з 07.10.2019 по 09.10.2019 було організовано додаткове навчання по спецкурсу «Технології функціональної діагностики у фізичній культурі і спорті» для студентів 3 курсу денної форми навчання (спеціальності «Фізична культура», «Спортивно-педагогічна діяльність»).
Автор курсу – кандидат біологічних наук, доктор педагогічних наук, завідувач кафедри біології та охорони здоров'я Університету Ушинського Босенко Анатолій Іванович».

Зміст курсу охоплює ряд актуальних для учнівської молоді тем та відіграє важливу роль в справі профілактики захворювань і збереження здоров'я дітей та молоді, оцінки їх функціональних можливостей.
Було відмічено, що залучення провідних фахівців, в тому числі іноземних, для читання лекцій з урахуванням інноваційних досягнень у відповідних галузях знань дозволяє підвищити рівень компетентності студентів в науково-педагогічної, науково-методичної та науково-дослідницької видах професійної діяльності.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/