15 травня 2020 року не стало Ганни Іванівни Мартинової

Колектив Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського глибоко сумує з приводу тяжкої втрати – 15 травня 2020 року не стало Мартинової Ганни Іванівни, першої завідувачки кафедри методики математики Університету Ушинського.

Ганна Іванівна народилася у 1929 році в місті Чапаєвському Самарської (Куйбишевської) області. У 1951 році закінчила Куйбишевський педагогічний інститут і працювала вчителем фізики, астрономії, математики і логіки, а згодом й директором школи у місті Корсаків на Сахаліні.

З 1959 року вона переїхала з родиною до Одеси і працювала вчителем математики у середній загальноосвітній школі №116.

З 1965 року Ганна Іванівна розпочала свій трудовий шлях в Одеському державному педагогічному інституті імені К. Д. Ушинського, на кафедрі алгебри та методики математики, а згодом очолила кафедру методики математики основ інформатики та обчислювальної техніки.

Ганна Іванівна була взірцем справжнього викладача університету, людини, яка завжди була чесною з оточуючими і сама з собою, людини, для якої правда та справедливість була найвищою цінністю.

Ганна Іванівна була людиною, для якої підготовка і перепідготовка вчителів початкової школи були сенсом усього життя, їй вона десятиліттями відавала всю себе. Сотні, а може й тисячі вчителів початкової школи Одещини саме від Ганни Іванівни одержали знання з методики математики в початковій школі, і наразі продовжують реалізовувати її слушні настанови.

Світла пам’ять про Ганну Іванівну назавжди залишиться в наших серцях

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/