ІІІ Міжнародна науково-практична конференція "Збереження і розвиток традицій пленеру: художня освіта та арт-туризм" (пам'яті С. В. ЛОЗОВСЬКОГО)

m4-5 лютого 2021 року за ініціативи кафедри образотворчого мистецтва художньо-графічного факультету Університету Ушинського відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція "Збереження і розвиток традицій пленеру: художня освіта і арт-туризм", яка була присвячена пам`яті відомого одеського художника і викладача С. В. Лозовського. Форум дозволив узагальнити досвід митців-просвітників, викладачів мистецьких освітніх закладів різних рівнів, діячів культури і мистецтв, налагодити діалог між регіонами України та іншими країнами задля просвітництва, творчого взаємообміну та відтворення й живлення єдиного мистецького простору. Тематика доповідей охоплювала широке коло проблем з актуальної наразі теми арт-туризму і пленеру як засобів культурного діалогу країн і регіонів, популяризації культурних традицій різних країн, виявлення ролі пленерного живопису та арт-туризму у розвитку сучасної художньої освіти.

Учасники конференції запропонували власний погляд на широке коло проблем стосовно арт-туризму і пленеру. У матеріалах форуму було представлено надбання Південноукраїнської школи пленерного живопису, історію її розвитку, творчість видатних особистостей кінця ХІХ – початку ХХІ століття. Презентовано досвід пленерної творчості у інших регіонах України. Показано роль пленерного живопису та арт-туризму в художній освіті, виявлено міжпредметні зв’язки. Проаналізовано значення пленерного живопису у розвитку арт-туризму. Фахівці окреслили проблеми і шляхи розвитку арт-туризму, визначили тенденції розгалуження сучасного пленеру, окрім традиційної царини живопису, у сфері мистецтва графіки, скульптури, ленд-арту, музики та дизайну.

Підсумовуючи результати, хочемо подякувати всім учасникам і гостям конференції за бажання зібрати воєдино окремі монологи митців-просвітників і налагодити діалог з іншими регіонами і країнами задля просвітництва й творення єдиного мистецького простору. Бажаємо всім натхненної творчості і втілення самих сміливих задумів.

Заслужений діяч мистецтв України,

в. о. декана художньо-графічного факультету Дмитро ВЕЛИЧКО

Кандидат мистецтвознавства, доцент,

завідувач кафедри образотворчого мистецтва Анна НОСЕНКО

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/