Виставка художника Дмитра ВЕЛИЧКА «…минуло 730 днів»

3 1 лютого 2021 року в Одесі було відкрито виставку викладача кафедри образотворчого мистецтва художньо-графічного факультету Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського, Заслуженого діяча мистецтв України, художника Дмитра ВЕЛИЧКА.

Експозиція складається з близько двох десятків творів останніх років.

На відкритті виставки були присутні здобувачі освіти, випускники художньо-графічного факультету, колеги художника, школярі та глядачі, які цікавляться сучасним образотворчим мистецтвом.

Анна НОСЕНКО, завідувач кафедри образотворчого мистецтва, кандидат мистецтвознавства, доцент, член НСХУ, зазначила: «Творчий пошук Дмитра Величка – це шлях від осягнення традиції одеської живописної школи, власного багатогранного досвіду пленеру (особистого творчого – як живописця, а також, як організатора і викладача у пленерних подорожах зі студентами художньо-графічного факультету Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського) до експериментування у царині кольорових експресій та абстрактного мистецтва. "Внутрішній компас" – серце і розум – веде живописця крізь особисте сприйняття навколишнього світу, захоплення його красою і розмаїттям до узагальнень і абстрагування від зайвого. Дмитра Величка вабить царина абстрактного експресіонізму. Умовна геометрія сповнюється підвищеною виразністю почуттів художника. Смуга, лінія та крапка в живопису одеського митця виступають живою енергетичною одиницею – активним дійовим персонажем, який отримує різні ролі, що їх визначає автор-режисер у постановці. Вони можуть «мовчати», «шепотіти» чи «кричати» в залежності від того спрямування і насичення кольором, яке надає їм автор».

Виставка триватиме до кінця лютого за адресою вул. Пушкінська, 54 (арт-кафе «Онєгін»)

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.232/ https://8.215.58.83/ https://147.139.182.39/ https://147.139.212.74/ https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/