Відкрита лекція завідувачки кафедри української та зарубіжної літератур, доктора філологічних наук Надії Вікторівни Сподарець

16 квітня 2021 року на факультеті іноземних мов для студентів 3 курсу була проведена відкрита лекція завідувачки кафедри української та зарубіжної літератур, доктора філологічних наук Надії Вікторівни Сподарець. Тема лекції: «Творчість Франца Кафки як явище літературного модернізму». Професійне спілкування зі слухачами було спрямоване на розкриття типологічно характерних та індивідуально вмотивованих ознак модерністського мислення австрійського письменника.

Лектор окреслив нові виміри творчості письменника, наголошуючи на їх науковій різновекторності. Студенти із зацікавленням дізнались про біографічні та культурологічні чинники, які багато в чому визначили своєрідність художнього світу Ф. Кафки, авторську концептосферу творів, їх художню антропологію, мотивіку.

Сучасний підхід Н.В. Сподарець до аналізу жанрової та поетикальної системи творів письменника, організації мовленнєвого простору його текстів, форматів дискурсії дозволив сформувати у слухачів уяву про спадщину Кафки як феномен літературного модернізму.

Колектив кафедри української та зарубіжної літератур високо оцінив науково-методологічний рівень та інноваційну спрямованість лекції, що, безперечно, зорієнтує студентів на творче прочитання текстів аналізованого автора.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/