Обговорення регіонального контексту програм підготовки фахівців в Університеті Ушинського

120 травня 2021 року відбулася зустріч ректора, академіка О. Я. Чебикіна та проректора з наукової роботи Г. В. Музиченко з заступником голови Одеської обласної державної адміністрації С. С. Фабрикант з питань узгодження цілей та програмних результатів підготовки фахівців в Університеті Ушинського з регіональними програмами розвитку та потребами ринку праці.

Зокрема С. С. Фабрикант наголосила, що відповідно до «Стратегії розвитку Одеської області на 2021-2027 роки» розвиток освіти та підготовка бакалаврів і магістрів з педагогічних спеціальностей для потреб регіону залишається пріоритетним, а зміцнення наукового потенціалу області – головним завданням ОДА на найближчу перспективу. Останнє потребує підготовки нової плеяди науковців-дослідників, а також викладачів для закладів освіти Одеського регіону, нашої держави та зарубіжжя. Саме тому участь регіональних органів влади в розробці та моніторингу освітніх програм підготовки бакалаврів, магістрів та PhD (останніх наразі в Університеті Ушинського більше 60), є надзвичайно актуальною.

Окремо заступник голови ОДА зупинилася на необхідності підготовки фахівців у сфері управління, права та політології для органів місцевого самоврядування, зокрема для об’єднаних територіальних громад Одеської області, де потреба у висококваліфікованих кадрах виникла в зв’язку із адміністративно-територіальною реформою та децентралізацією влади. Це також один з пріоритетів регіонального розвитку, який потребує свого відображення в цілях та програмних результатах навчання програм підготовки управлінських кадрів. Ось чому С. С. Фабрикант зголосилася особисто стати рецензентом таких програм.

Крім того, обговорювалися питання формування регіонального замовлення на підготовку кадрів в Університеті Ушинського, а також підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних кадрів для закладів освіти півдня України на університетській базі.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/