Виставка «ОБРАЗ ЛЮДИНИ: ПОРТРЕТ» на художньо-графічному факультеті Університету Ушинського

Image0821 вересня 2021 року в освітньо-мистецькому просторі художньо-графічного факультету Університету Ушинського відбулось урочисте відкриття виставки кращих навчальних і кваліфікаційних (магістерських) робіт студентів різних років у жанрі ПОРТРЕТУ.

Виставка є складовою цілісного проєкту «ОБРАЗ ЛЮДИНИ», який демонструє різні грані вивчення та переосмислення однієї з найголовніших тем у мистецтві усіх часів. Портрет виник у культурах прадавнього світу і мав ритуальний характер. У мистецтві, починаючи з Нового часу, світський портрет створював образ сучасника, висвітлював різні сторони особистості у парадному, інтимному, груповому, міфологічному та інших різновидах цього жанру.

Сьогодні портрет поступається популярністю іншим жанрам, зокрема пейзажу, проте у системі навчання на художньо-графічному факультеті ретельно зберігається гуманістична традиція зображення людини. Студенти проходять різні стадії опанування образу: від анатомічних штудій черепа та гіпсових «обрубовок», до довготривалих навчальних постановок з натурниками, портретів друзів та автопортретів. Головне завдання – осягнути шлях від навчальної роботи – до створення художнього образу навіть у навчальному завданні. Вінцем цієї «подорожі» є створення творчої композиції портрету у кваліфікаційній роботі.

У експозиції показані живописні твори різні за стилістикою та авторськими методиками викладачів художньо-графічного факультету.

Фотозвіти виставки також можна подивитися в онлайн-форматі на офіційних сторінках художньо-графічного факультету в соціальних мережах (інстаграм: hgf_od, та ФБ: ХГФ – Університет Ушинського).

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/