В Університеті Ушинського відбувся семінар із системної супервізії у сфері освіти

1У Центрі медіації, супервізії та коучингу Університету Ушинського відбувся 2 модуль семінарів у рамках проєкту «Сертифікаційна освітня програма «Системна супервізія у сфері освіти»» за європейськими стандартами УССК/ANSE, який проходив з 20 по 23 вересня 2021 р.

Науково-комунікативні заходи проходили в межах реалізації договору про співпрацю між Університетом Ушинського та Громадською організацією «Українська Спілка Супервізії та Коучингу», яка є осередком Асоціації національних супервізійних організацій Європи (ANSE).

Учасниками семінару виступили студенти, аспіранти та викладачі кафедр психологічного напряму соціально-гуманітарного факультету університету. Від Громадської організації «Українська Спілка Супервізії та Коучингу» в заході взяли участь супервізори як з України, зокрема Вікторія Слюсаренко зі Львова, Ірина Івлєва з Полтави, Лариса Гущіна з Дніпра, так і з Австрії – представник Асоціації національних супервізійних організацій Європи (ANSE) Елізабет Альдер з Відню.

Викладачі кафедри загальної та диференціальної психології Ірина Бринза, Оксана Орищенко, Тетяна Ульянова, кафедри теорії та методики практичної психології – Ірина Пивоварчик, Катерина Коваль завдяки участі в роботі семінарів розширили свої професійні компетенції та підвищили кваліфікацію в галузі освіти, а також опанували перший етап здобуття кваліфікації супервізора.

Здобувачі вищої освіти університету ознайомилися: з європейським досвідом щодо можливостей застосування процесного консультування (системної супервізії та коучингу) в роботі практичного психолога; із сучасними теоретичними моделями та практичним інструментарієм системного підходу.

Координаторки проєкту:

від УССК - Вікторія Слюсаренко (м. Львів),

від Університету Ушинського – Ірина Бринза (м. Одеса)

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/