Зустріч з експертом-практиком у міжнародному форматі

photo_2021-10-23_15-49-4121 жовтня 2021 року відбулася зустріч у міжнародному форматі аспірантів спеціальності 033 Філософія (Олена Парадюк, Іванна Ніколаєва, Елеонора Бутенко) з експертом-практиком Катериною Жуковською (Kateryna Zhukovska), регіональним маркетологом, спеціалістом з ефективності менеджменту та маркетингу (Нідерланди).

У зустрічі прийняли участь завідувач кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності д. філос. н., проф. Євгеній Борінштейн, науковий керівник аспірантів д. філос. н., проф. Юлія Добролюбська, гарант ОНП Філософія д. філос. н., проф. Оксана Петінова, студенти соціально-гуманітарного факультету спеціальностей 033 Філософія, 028 Менеджмент соціокультурної діяльності, 034 Культурологія.

Під час зустрічі аспіранти обговорили особливості підготовки та реалізації ОНП Філософія, що спрямована на формування ефективної, якісної освітньої системи, і забезпечує конкурентоспроможність майбутніх науково-педагогічних працівників за цією спеціальністю.

Пані Катерина ознайомила присутніх зі структурою системи вищої освіти у Нідерландах та окреслила перспективи працевлаштування за кордоном наших випускників. Вона зазначила, що місцеві та зарубіжні фахівці відзначають високу якість навчання в нідерландських вишах. У Нідерландах ведеться моніторинг якості навчання, за допомогою якого здійснюється контроль за виконанням освітніми закладами країни відповідних міжнародних стандартів. У 2002 році в Нідерландах прийнятий закон про вищу освіту, відповідно до якої всі освітні програми, пропоновані вишами, повинні оцінюватися з погляду їх відповідності спеціально розробленим критеріям. До використання в освітньому процесі допускаються тільки ті програми, які пройшли успішну перевірку.

У Нідерландах розрізняють три типи вишів: університети, політехнічні освітні заклади та інститути міжнародної освіти. Пані Катерина зосередила увагу на університетах, які спеціалізуються на викладанні гуманітарних наук та на проведенні наукових досліджень і презентувала міжнародні програми, в яких можуть взяти участь наші здобувачі вищої освіти. Більшість програм розраховані на 18 місяців і мають на меті отримання кандидатського ступеня. Програми, пропоновані голландськими інститутами міжнародної освіти, розбиті на п'ять груп: наука і технології, навколишнє середовище і інфраструктура, сільське господарство і природні ресурси, економіка і суспільство, управління.

При обговоренні підсумків зустрічі д. філос. н., проф. Юлія Добролюбська зосередила увагу присутніх на історичних витоках розвитку освіти у Нідерландах. Вона розповіла, що вища освіта в Нідерландах йде своїм корінням в далеке минуле. Перший університет був заснований в Голландії у 1575 році та знаходиться в м. Лейдені. З моменту заснування Королівства Нідерландів у 1813 році держава узяла на себе турботу про достатню та якісну освіту. Основним Законом 1848 року була встановлена

свобода освіти, що означає можливість створення групами людей шкіл на основі власних релігійних, світоглядних або педагогічно-дидактичних поглядів.

Гарант ОНП Філософія д. філос. н., проф. Петінова О. Б. відзначила, що систему освіти Голландії відрізняє гнучкість програм навчання, постійне вдосконалення та відповідність сучасним вимогам. Фокус ОНП в нашому університеті зосереджено на освітянській стратегії розвитку творчої особистості, що створює принципово нові продукти в результаті своєї діяльності, які спрямовані на самореалізацію в теренах різноаспектних відносин «людина-світ». Акцент ОНП на системно-концептуальному розумінні творчої особистості та її різновекторних проявів у філософському дискурсі. Відповідно, наші фахівці можуть гідно представляти Україну на міжнародній платформі у різних напрямах, що і передбачено метою ОНП. Підсумком зустрічі стало обговорення підписання договору про співпрацю.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/