Не стало Елеонори Сергіївни Шапкіної

2ШапкінаАкадемічна спільнота Університету Ушинського глибоко сумує з приводу тяжкої втрати – 8 грудня 2021 року на 77-му році пішла із життя Шапкіна Елеонора Сергіївна.

Майже 30 років вона плідно працювала на кафедрах історії України, української філології і методики навчання фахових дисциплін, студентському клубі, очолювала кабінети історії України, українознавства «Берегиня» на історико-філологічному факультеті.

Не стало талановитого викладача і наставника, невтомного громадського діяча, сподвижника національно-культурного виховання молодого покоління українців, глибокого знавця національних звичаїв і традицій, обрядів, одягу та побуту, музики й пісень народу України.

Елеонора Сергіївна була засновницею та справжньою берегинею відомого аутентичного українського етногурту «Зорецвіт».

За ініціативи Е. С. Шапкіної в університеті була створена унікальна колекція національного вбрання та предметів побуту українців ХІХ-ХХ століття, яка неодноразово експонувалася в Україні, відзначалася високими нагородами на міжнародних виставках за кордоном.

Усе життя Елеонори Сергіївни було наповнене любов’ю до Батьківщини, а її діяльність сприяла розвиткові самобутньої української культури, пробудженню і формуванню національної свідомості та духовності в студентської молоді.

Колектив Університету Ушинського щиро співчуває близьким покійної з приводу великої втрати. Світла пам`ять про Шапкіну Елеонору Сергіївну назавжди збережеться в серцях друзів, близьких та колег.

***

Прощання із Шапкіною Елеонорою Сергіївною відбудеться 11 грудня об 11.00 (вул. М`ясоєдовська, 5), відспівування о 12.40 (біля крематорію)

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/