На вісімдесят другому році життя перестало битися серце Ірини Олексіївни Меліхової

MelihovaНа вісімдесят другому році життя перестало битися серце колишньої завідувачки кафедри теорії та методики практичної психології Ірини Олексіївни Меліхової.

Ірина Олексіївна була серед тих, хто закладав основи підготовки сучасних українських фахівців психологів. Вона понад півстоліття присвятила роботі в нашому закладі вищої освіти, пройшовши путь від лаборантки до завідувачки кафедри, приват-професора кафедри теорії і методики практичної психології Університету Ушинського. За 10 років завідування було розширено склад кафедри, сюди прийшли такі молоді талановиті вчені як О. П. Саннікова, С. М. Симоненко, О. Я. Чебикін та інші. Велика заслуга Ірини Олексіївни в розширенні кола наукових зав’язків, бо вона співпрацювала, як науковець, з київським Інститутом психології України, з московською лабораторією «Психології підлітка та юнацтва», яку очолював професор Д. Й. Фельдштейн.

Для широкого кола колег Меліхова І. О. була дуже товариська, чуйна та доброзичлива людина, що мала багато друзів та прихильників. За період роботи виконувала ряд громадських доручень, зокрема, самовіддано працювала деканом факультету «громадських професій». З 1990 р. працювала за сумісництвом в ОДУ ім. І. І. Мечникова, в інституті вдосконалення вчителів, викладала у двох приватних інститутах, працювала психологом у школах «Інтелект», ЗОШ №26 м. Одеси. 10 років керувала секцією Малої Академії Наук. Керувала роботою аспірантів.

Важко перелічити всіх, хто вважають за честь називати Ірину Олексіївну своїм учителем, для яких вона була і залишиться взірцем академічної доброчесності та безкомпромісності, виключно принциповою та порядною людиною, інтелігентом з великої літери. Пам’ять про цю щедру душею жінку і блискучого науковця довго житиме в серцях її колег та учнів.

Проводи Ірини Олексіївни відбудуться у суботу 18 грудня о 13:45 у "Храмі Св. Кирила і Мефодія" (вул. Мечнікова).

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/