До Дня Науки

1Методологічний семінар «Актуальні аспекти підготовки докторів філософії»

Факультет музичної та хореографічної освіти

18.05.2022 року на факультеті музичної та хореографічної освіти до Дня Науки було проведено методологічний семінар «Актуальні аспекти підготовки докторів філософії». У семінарі взяли участь усі наукові керівники аспірантів та гаранти ОНП.
На кафедрі музичного мистецтва і хореографії розроблено та реалізуються дві ОНП з підготовки докторів філософії (PhD) у галузі знань 01 Освіта/Педагогіка. ОНП «Середня освіта. Музичне мистецтво» зі спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) успішна пройшла акредитацію. Вважаючи на великий попит здобувачів третього (освітньо-наукового рівня) вищої освіти досліджувати та здійснювати наукові розвідки, створювати інноваційні методики у галузі вищої мистецької освіти, було розроблено та започатковано нову ОНП зі спеціальності 011 Освітні/Педагогічні науки – «Мистецька педагогіка вищої світи».
Програма пройшла обговорення, затверджена вченою радою Університету Ушинського. За новою програмою вже навчаються 4 аспіранти, які перейшли з програми «Середня освіта. Музичне мистецтво», оскільки їхні дослідження безпосередньо присвячені проблематиці фахової підготовці майбутніх учителів музичного мистецтва, хореографії, їхньої виконавської майстерності.
Під час обговорення актуальних проблем підготовки докторів філософії особлива увага була привернута змістовому аспекту дисертаційних досліджень за новою ОНП. Було проаналізовано дисертаційні дослідження, що захищалися за спеціальністю 011 Освітні/Педагогічні науки в інших закладах вищої освіти України за тематикою мистецької освіти. Також звернено увагу на можливості спеціальності щодо урізноманітнення тематики досліджень та їх жанрів. Зокрема, написання дисертаційних робіт з історії мистецької педагогіки вищої освіти; застосування компаративістського підходу тощо.
Обговорювалися нові вимоги та процедура захисту дисертацій у разових спеціалізованих вчених радах за новими вимогами.
Усіх вітаємо з нашим професійним святом – Днем НАУКИ.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/