Виставка творів викладачів художньо-графічного факультету

Будем “сіять барвисті квітки” 

16 вересня 2022 року у Виставковій залі Одеської обласної організації Національної спілки художників України відбулось відкриття виставки викладачів художньо-графічного факультету Університету Ушинського. Майстри, члени Національної спілки художників України – представили твори, втілені у різних видах мистецтва (живопис, оригінальна і друкована графіка, скульптура, кераміка, гобелен, розпис тканини, паперопластика), що віддзеркалюють їх авторське бачення світу, унікальну виразну мову і, разом з тим, у загальному Цілому демонструють життя традиції знаної в Україні і в світі Одеської мистецької школи. Також на виставці були показані ілюстровані наукові видання, монографії, альбоми-каталоги та підручники викладачів-мистецтвознавців – професора, керівника наукової школи Арт-синергетики Ольги Андріївни Тарасенко та доцента Андрія Андрійовича Тарасенка, присвячені історії та теорії мистецтва Одеси та творчості художників України у контексті світового мистецтва.
Вернісаж передує двом професійним святам викладачів-митців: Дню працівника освіти (2 жовтня) та Дню художника України (9 жовтня).
Виставка отримала не випадкову назву – це рядок одного з найвідоміших віршів Лесі Українки «Contra spem spero!». У перекладі з латини – «Без надії сподіваюсь!» Викладачі художньо-графічного факультету своїми творами, власною подвижницькою викладацькою та творчою працею «сподіваються з надією» і стверджують, що вони, не зважаючи ні на які труднощі, «будуть сіять барвисті квітки» добра, знання, майстерності та Світла!
Куратори виставки: Дмитро Величко, Анна Носенко, Наталя Лоза.
Завітайте на вернісаж до Виставкової зали Одеської обласної організації Національної спілки художників України (вул. Торгова, 2) з 16.09 по 05.10.2022 з 11.00 до 19.00.
Виставка також показана в онлайн-форматі на офіційних сторінках художньо-графічного факультету у соціальних мережах (інстаграм: hgf_od, та ФБ: ХГФ – Університет Ушинського).

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/