Круглий стіл «Об’єднані філологічною наукою» на історико-філологічному факультеті

0Для популяризації науки серед активних та цілеспрямованих здобувачів -майбутніх словесників й підтримання високого рівня підготовки випускників важливим є якнайширше залучення молоді до наукової роботи. На вирішення цих завдань зокрема й був спрямований круглий стіл під назвою «Об’єднані філологічною наукою», ініційований членами наукового гуртка «Інновації і технології у філологічній освіті» й приурочений до Дня науки. Його метою було створення майданчику для вільного спілкування та обміну думками й досвідом між молодими дослідниками в галузі філології та заохочення до створення нових наукових проєктів.

Учасниками круглого столу стали аспіранти, здобувачі освіти історико-філологічного факультету, факультету іноземних мов, а також старшокласники ліцею «Лідер». Учасники мали можливість презентувати напрями власних наукових розвідок та здобуті у них результати. Прояви авторської індивідуальності в мовознавчих текстах, толерантність мовленнєвої взаємодії комунікантів у науковій дискусії, метафора й аналогія в науково-популярному дискурсі лінгвістичної тематики, редакторське чуття мови й мовна мода – ці, й багато інших питань активно обговорювались під час дискусій.

Виступам молодих дослідників передували доповіді фахівців кафедри української філології і методики навчання фахових дисциплін. Так, Крупеньова Тетяна Іванівна представила доповідь «Елітарна мовна особистість у науковому дискурсі», жваве зацікавлення викликало у присутніх наукове повідомлення Оксани Анатоліївни Кучерявої «Лексична креативність як вияв майстерності філолога». У режимі інтерактивного спілкування пройшов майстер-клас «Прийоми педагогічної інтерпретації наукового тексту» від Ліліани Іванівни Прокопенко.

Тож побажаємо кожному успіхів на нелегкому, але такому щасливому шляху наукових пошуків і знахідок. Нехай ніколи не зраджує вас жага до нових знань, нехай завжди супроводжує натхнення. Нових вам відкриттів та звершень!

З Днем науки вас, дорогі друзі!

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/