ОРГАНІЗАЦІЙНО-ВИХОВНА РОБОТА: національно-патріотичне виховання, культурно-масова та спортивна робота у 2020/2021 н.р.

Важливою складовою освітнього процесу в університеті є організаційно-виховна робота, що поєднує реалізацію студентоцентрованого підходу зі специфікою підготовки фахівців, із залученням до виховання всього науково-педагогічного складу та персоналу служб та відділів, а також самоорганізацією студентської молоді.

Заходи, що проводилися за участі студентського активу, охоплювали освітню, науково-дослідну, спортивно-оздоровчу, національно-патріотичну, культурно-побутову роботу та дозвілля.

Протягом звітного періоду представники студентського самоврядування брали участь в організації освітнього процесу; роботі з особами, які мають академзаборгованість, порушниками дисципліни; захисті інтересів студентів; покращанні умов проживання в гуртожитках. В умовах карантину організаційно-виховна робота здійснювалася в режимі онлайн та офлайн. Було створено більше 20 відео для сайту університету з поширенням у соцмережах.

У заходах до Дня Конституції України, з нагоди 30-річчя Незалежності держави взяли участь професори Ганна В’ячеславівна Музиченко, Володимир Михайлович Чумак, Володимир Іванович Сподарець та студенти факультету музичної та хореографічної освіти.

До Міжнародного дня студентів було організовано онлайн-конкурс молодіжної творчості, який налічував більше 40 відеовиступів студентів майже з усіх районів Одеської області (пісні та танці, театральні номери, гумар та гра на музичних інструментів). За оцінками журі (Студентська рада) у вокальному жанрі 1 місце посіла студентка філологічного факультету Тисевіч Олена, в номінації «Студентський гумор» перемогу одержав фізико-математичний факультет, у загальному заліку між факультетами першим був факультет початкового навчання. До Міжнародного жіночого дня чоловіки університету щиро вітали колег, для жінок співали викладачі: Юрій Чорножук, Олег Яций, Іван Мунтян та студенти факультетів.

На виконання Указу Президента України про вшанування пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, було створено тематичний відеоролік за участю студентів – Владислави Яцків, Якова Беженара, а також професора Євгенія Борінштейна.

До 150-річчя з дня народження видатного українського письменника Василя Стефаника було організовано низку заходів, а саме Круглий стіл за участю викладачів та студентів філологічного факультету, тематичну виставку творів письменника в бібліотеці університету.

До 207-річчя з дня народження Тараса Шевченка була організована творча зустріч письменників Одещини зі студентами університету, яку провів доцент Володимир Сподарець. Була проведена зустріч студентів з українським письменником Станіславом Стреженюком, Лауреатом премії імені К. Паустовського та нагороди премії «Золоте Перо».

Протягом звітного періоду студентський клуб брав участь у різних фестивалях та конкурсах. У Міжнародному багатожанровому конкурсі молодіжної творчості (м. Київ) перемогу отримала студентка художньо-

графічного факультету Ісідорова Ксенія, її роботи здобули гран-прі та 6 дипломів І ступеня. У Всеукраїнському фестивалі-конкурсі молоді з обмеженими можливостями «Світ Dreams» у номінації «Інструментальне мистецтво» переможцем став студент Богдан Кіріяк з факультету музичної та хореографічної освіти. Протягом року студентський клуб допомагав Інституту Конфуція в організації Міжнародного дня Інститута Конфуція, проведенні фестивалю «Українсько-китайська весна», випуску слухачів проєкту «Норвегія-Україна» та інших заходах. Разом зі Студентської радою студклуб брав участь у благодійній акціях «За чисте довкілля» тощо.

День молоді в університеті був відзначений спортивно-культурним святом у навчально-науковому інституті фізичної культури, спорту та реабілітації.

Протягом навчального року студрада спільно з профкомом провели низку заходів, зокрема: організували зустрічі студентів 1 року навчання і представників студактиву факультетів з керівництвом університету з питань навчання, дотримання вимог доброчесності, а також організації побуту та відпочинку; брали участь в організації поселення здобувачів у гуртожитки.

Представники органів студентського самоврядування захищали інтереси студентства у стипендіальних комісіях; сприяли вдосконаленню освітньої, наукової та творчої діяльності студентів; уживали заходів щодо дотримання здобувачами освіти Правил внутрішнього розпорядку в університеті та гуртожитках.

Під егідою спортивного клубу спортивні команди університету брали участь у Чемпіонаті України з єдиноборства, Чемпіонаті Світу з єдиноборства, Чемпіонаті України з карате, Чемпіонаті Європи з карате, студентській універсіаді 29-х обласних студентських ігор, Олімпійських іграх-2020 у Токіо.

Здобутки студентів

Не зважаючи на карантинні обмеження, протягом 2020/2021 навчального року студенти гідно представляли університет на національних і міжнародних творчих конкурсах, олімпіадах, фестивалях та спортивних змаганнях.

Студенти ставали призерами та переможцями, зокрема:

1) за кордоном: Другий онлайн арт-проєкт «Життя продовжується» («Мистецтво без кордонів» Аrt without borders) у межах Міжнародного фестивального проєкту «Constellation-2020» (Ван Біньбінь, Лі Жань, Ян Ханжі, Вей Іцянь), ХІІІ Міжнародний конкурс снігових скульптур (Артем Чепурко, Домаскіна Дар‘я, Тетяна Штикало, Дмитро Величко, 3 місце в номінації «Дизайнерська творчість»), Чемпіонат Світу з єдиноборства (Бальжик Вікторія – 2 місце, Парфьомов Максим – 3 місце), Чемпіонат Європи з карате (Лагунов Ігор, 1 місце);

2) національного рівня: Чемпіонат України з єдиноборства (Бальжик Вікторія та Парфьомов Максим, 1 місце), Чемпіонат України з карате (Липатова Юліанна та Долга Катерина, 1 місце), Студентська універсіада 29 обласних студентских ігор (в загальному заліку серед ЗВО – 1 місце посів Університет Ушинського), VІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Сузір’я моря – сонце, молодість, краса» (Сінь Хуакунь, Талдикіна Марина), Всеукраїнський дистанційний багатожанровий фестиваль-конкурс «Світ Dreams» (Кіріяк Богдан, 1 місце), XVI літня Універсіада з бадмінтону

(Максим Дубенко, 3 місце), Чемпіонат Одеської області зі спортивної аеробіки (Бундзяк Софія, Хамутинська Олена, Софронова Валерія, 1 місце), ХХІХ обласні студентські ігри з шахів (команда університету, 1 місце), Чемпіонат України зі спортивної аеробіки серед юніорів та дорослих (Бундзяк Софія, Софронова Валерія, Хамутинська Альона, Пільневич Марія, Рижкова Мар’ян, 3 місце), Чемпіонат України з тхеквондо (Долга Катерина, Гамурар Юлія, 2 місце; Рахімі Рашид, Семанюк Віктор, 3 місце);

3) міжнародного рівня: ХХІ Міжнародний конкурс молодих дизайнерів-модельєрів «Печерські каштани» (Компанієць А., Богачик Д., 2 місце), Міжнародний телевізійний фестиваль-конкурс мистецтв «Український унісон», Міжнародний дистанційний фестиваль-конкурс «Соняшник» (Кіріяк Богдан, 1 місце), Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Fest music» (Кіріяк Богдан, 2 місце), Міжнародний проєкт «Трояндовий пленер», галерея «Ракурс» (Антипенко О., 1 місце (живопис); Каташинська К., 3 місце (живопис)); Міжнародний проєкт «Бузковий пленер», галерея «Ракурс» (Тоарка Т., 1 місце (живопис), Вівсяна В., 2 місце (живопис)); Міжнародний етнофестиваль «Мир – Дружба» (Чжен Ихао, 1 місце (живопис)).

Студенти університету (Ірина Маловічко зі стендової стрільби; Анастасія Тодорова – з веслування на байдарках) представляли Україну на Олімпійських іграх 2020 року в Токіо.

 

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/