Тиждень мистецтв

В останній тиждень жовтня та вперши дні листопада на художньо-графічному факультеті Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського було проведено низку мистецько-освітніх заходів: виставка творчих робіт викладачів до Дня художника, Тиждень мистецтв, Мистецька майстерня.

На художньо-графічному факультеті, у майстерні, було створено відкриту майстерню, де експонувалися творчі роботи студентів. На основній локації (хгф) були проведені майстер-класи та воркшопи викладачами та керівниками творчих майстерень.

Ці практикуми привернули увагу зацікавлених та поціновлювачів різних вікових категорій. Відвідувачі ознайомились з різними видами і формами візуального мистецтва, а також активно приймали безпосередню участь у створені оригінальних робіт.    

У день, присвячений рисунку в м'яких техніках, відвідувачам, серед яких були й учні Одеських шкіл, запропонували намалювати натюрморт вугіллям або сангіною під керівництвом художників-педагогів факультету Луки Валерійовича Басанця, члена національної спілки художників України, та Петра Івановича Нагуляка, Заслуженого художника України. Викладачі розповіли про особливості м'яких технік, відмінність у підходах малювання різними матеріалами, кожен з яких дозволяє досягти особливого ефекту.

Спікер майстер-класу з fashion-ілюстрації кандидат мистецтвознавства Марина Валентинівна Пономаренко ознайомила з особливостями створення fashion-ілюстрації і скетчу акварельними фарбами, лінерами, водяними маркерами, познайомила з технікою a la prima та поетапним нанесенням фарб лесіровочними шарами.

На майстер-класі з олійного живопису членом національної спілки художників України Світланою Григорівною Крижевською продемонструвала процес створення натюрморту, розповіла про історію розвитку олійного живопису, ознайомила відвідувачів з властивостями художніх матеріалів та особливостями техніки олійного живопису.

Знайомство з керамічним мистецтвом та гончарним ремеслом, охоплюючи дві головні технології виконання глиняних виробів за допомогою ручного ліплення і гончарства проходило під керівництвом керамістів Вадима Володимировича Рудого і Анастасії Олегівни Тірановой-Романчук.

З ліплення: матеріал-суміш шамотної і білої глини, стрічкова техніка ліплення, ліплення з шматка, ліпили японську статуетку кішки «Манекі неко»

З гончарства: біла глина, ангоби (керамічна фарба на основі білої глини і фарбувальних мінеральних пігментів), робили тарілки, піали, чашки або горщик на вибір, після того як виріб був сгончаренно, воно відразу ж розписувалися на колі, не залишивши осторонь й технології розпису та подальшого покриття кераміки глазур'ю й зокрема її практичного та естетичного призначення.

Член національної спілки художників України Людмила Романівна Богайчук  подарувала учасникам майстер-класу шматочок яскравою осені, втіливши її в розпису тканині – батику. Гості познайомились з студентськими здобутками техніці розпису тканини: декоративні панно, світильники, декоративні подушки, палантини, вбрання з колекції одягу «Індиго». Присутні виконали роботу «Осінь» в техніці гарячого батику.

Тиждень мистецтв завершив майстер-клас з паперопластики. Цей, по осінньому дивовижний день, провела старший викладач Тетяна Петрівна Ковальчук. Всі із задоволенням конструювали з білого та кольорового паперу і за допомогою інструментів надавали їм об'ємну форм, а також застосовували окремі елементи квілінгу і витинанки.

Атмосфера Тижня мистецтв дозволила всім учасникам відчути себе студентами художньо-графічного факультету, а майстер-класи викликали жвавий інтерес учасників заходу. Одні з відвідувачів прийшли вже вмотивованими на здобуття фахової освіти, інші прийшли з цікавості, але побачене настільки було захопливим, що школярі виказали бажання здобувати освіту за спеціальностями на художньо-графічному факультеті Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/