Рішення вченої ради Університету Ушинського Протокол № 15 від 25 квітня 2024 року

  1. Перспективи розвитку та вдосконалення роботи з іноземцями та особами без громадянства.

Заслухавши й обговоривши інформацію начальника відділу міжнародних зв’язків О. О. Моргун, учена рада

УХВАЛИЛА:

  1. Визнати стан розвитку та вдосконалення роботи з іноземцями та особами без громадянства в університеті задовільним.

2. Для посилення зацікавленості у співпраці з університетом розробити та надати пропозиції щодо популяризації університету серед закордонних організацій/форумів.

Термін виконання – постійно.

Відповідальні – декани факультетів/директори інститутів.

  1. Приділяти більше уваги іноземцям та особам без громадянства в освітньому процесі, а саме: проводити кураторські години, семінари, культурні заходи.

Термін виконання – постійно.

Відповідальні – декани факультетів/директори інститутів.

  1. Звернутися до міжнародних та державних міжвідомчих структур із проханням у вирішенні проблем, повʼязаних із відмовою в наданні студентських віз, скороченням фінансування та відмовою у визнанні українських дипломів у ряді країн через онлайн навчання.

Термін виконання – постійно.

Відповідальні – начальник міжнародного відділу, проректор з міжнародної, соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи.

  1. Забезпечити покращання рівня інфраструктури в університеті, аудиторій та кімнат у гуртожитках для проживання іноземців та осіб без громадянства.

Термін виконання – постійно.

Відповідальні – головний бухгалтер, проректор з адміністративно-господарської діяльності.

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректорів за напрямами роботи.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Моніторинг якості підготовки докторів філософії за освітніми програмами наукового напряму «Суспільні науки».

Заслухавши й обговоривши інформацію проф. В. Г. Тодорової  та співдоповідь комісії у складі: проф. Петінової О. Б. (голова), проф. Княжевої І. А., учена рада

УХВАЛИЛА:

  1. Уважати стан підготовки докторів філософії за освітніми програмами наукового напряму «Суспільні науки» задовільним. 
  2. Ужити заходів щодо покращання якості освітньо-наукового процесу через:

– оновлення навчально-методичного забезпечення навчальних дисциплін;

Термін виконання –  до 01.09.2024 р.

Відповідальні –  гаранти ОНП, завідувачі кафедр.

–  активізацію роботи зі збору та оприлюднення на сторінках кафедр інформації про карʼєрний шлях випускників аспірантури;

Термін виконання – до 01.09.2024 р.

Відповідальні – гаранти ОНП, завідувачі кафедр.

– посилення розʼяснювальної роботи серед аспірантів та науково-педагогічних працівників щодо важливості публікації статей в міжнародних наукометричних базах Scopus та WоS, міжнародної мобільності, участі в міжнародних проєктах;

Термін виконання –  постійно.

Відповідальні – гаранти ОНП, завідувачі кафедр.

  1. Активізувати роботу щодо співпраці груп забезпечення ОНП з науковими установами України та зарубіжжя, залучати останніх до моніторингу ОНП та до освітньо-наукового процесу.

Термін виконання – до 01.10.2024 р.

Відповідальні – гаранти ОНП, завідувачі кафедр, декани факультетів/директори інститутів.

  1. Активізувати роботу щодо створення та наповнення профілів аспірантів на сторінках кафедр, відповідальних за реалізацію ОНП.

Термін виконання –  постійно.

Відповідальні –  гаранти ОНПІ, завідувачі кафедр, наукові керівники.

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Стан забезпечення якості підготовки фахівців на факультеті дошкільної педагогіки та психології.

         Заслухавши й обговоривши інформацію декана факультету  проф. О. Ю. Булгакової та співдоповідь комісії у складі: проф.  Соколової Г. Б.  (голова), Тагієвої І. С., учена рада

УХВАЛИЛА:

  1. Уважати зміст і якість організації освітнього процесу на факультеті дошкільної педагогіки та психології задовільним.

2. Покращити ведення документації з організації освітнього процесу на факультеті, зокрема, індивідуальних навчальних планів студентів, відомостей, аркушів успішності.

Термін виконання – до 31.08.2024 р.

Відповідальні –декан факультету, завідувачі кафедр.

  1. Розміщувати інформацію на вебсайті факультету щодо популяризації ОПП.

Термін виконання –  постійно.

Відповідальні – гаранти ОПП, декан.

  1. Кураторам академічних груп провести кураторські години щодо дотримання навчальної дисципліни, зокрема, відвідування занять.

Термін виконання – постійно.

Відповідальні – куратори академічних груп.

  1. Своєчасно розміщувати/оновлювати на вебсайті університету інформацію та документи, передбачені законами України «Про освіту», «Про вищу освіту».

Термін виконання – постійно.

Відповідальні – декан факультету.

  1. Створити умови для забезпечення безбарʼєрного доступу особам з особливими освітніми потребами до інфраструктури університету: перенести кнопки виклику на будівлі навчального корпусу факультету дошкільної педагогіки та психології.

Термін виконання –до 30.06.2024 р.

Відповідальні: проректор з адміністративно-господарської діяльності.

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого проректора з навчальної та науково-педагогічної роботи проф. О. А. Копусь.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Зміна теми дисертаційного дослідження здобувача наукового ступеня доктора наук з фізичного виховання і спорту зі спеціальності 017 Фізична культура і спорт Буховець Божени Олегівни, кандидата наук з фізичного виховання і спорту, викладача кафедри гімнастики та спортивних єдиноборств та затвердження її в наступній редакції:«Теоретико-методичні основи застосування фізкультурно-оздоровчих технологій для школярів з порушеннями зору в процесі адаптивного фізичного виховання». Наукові консультанти: д.н. з фіз.вих. і спорту, проф. В. Г. Тодорова, д.н. з фіз.вих. і спорту, проф.  В. О. Кашуба.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Змінити тему дисертаційного дослідження здобувача наукового ступеня доктора наук з фізичного виховання і спорту зі спеціальності 017 Фізична культура і спорт Буховець Божени Олегівни, кандидата наук з фізичного виховання і спорту, викладача кафедри гімнастики та спортивних єдиноборств та затвердження її в наступній редакції: «Теоретико-методичні основи застосування фізкультурно-оздоровчих технологій для школярів з порушеннями зору в процесі адаптивного фізичного виховання». Наукові консультанти: д.н. з фіз.вих. і спорту, проф. В. Г. Тодорова, д.н. з фіз.вих. і спорту, проф.  В. О. Кашуба.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Утворення разової СВР для прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (017 Фізична культура і спорт) аспірантки Університету Ушинського Косянчук Оксани Вікторівни з теми «Ефективність використання вправ пілатесу як засобу корекції ОРА спортсменів після тренувальних навантажень (на матеріалі спортивної аеробіки)». Науковий керівник – доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор В. Г. Тодорова.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: 

  1. Утворити разову СВР для прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (017 Фізична культура і спорт) аспірантки Університету Ушинського Косянчук Оксани Вікторівни з теми «Ефективність використання вправ пілатесу як засобу корекції ОРА спортсменів після тренувальних навантажень (на матеріалі спортивної аеробіки)». Науковий керівник – доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор В. Г. Тодорова.
  2. Призначити:

головою разової спеціалізованої вченої ради

д.пед.н., проф., завідувача кафедри гімнастики та спортивних єдиноборств Університету Ушинського Долинського Бориса Тимофійовича; рецензентами:

д.пед.н., проф., професора кафедри теорії і методики фізичної культури та спортивних дисциплін Університету Ушинського Башавець Наталію Андріївну;

к.пед.н., доц., доцента кафедри спортивних ігор і менеджменту фізичної культури Університету Ушинського Тітову Ганну Віталіївну;

офіційними опонентами:

д.н. з фіз.вих. і спорту, доц., професора кафедри теорії і методики фізичного виховання  і спорту Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Богуславську Вікторію Юріївну;

д.пед.н., проф., професора кафедри фізичного виховання, олімпійських та неолімпійських видів спорту Національного університету «Запорізька політехніка», завідувачку кафедри фізичного виховання, олімпійських та неолімпійських видів спорту Атаманюк Світлану Іванівну.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Утворення разової СВР для прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (053 Психологія) аспірантки Університету Ушинського Керцман Ольги Олександрівни з теми «Психологічні засади оптимізації материнського ставлення у матерів дітей з особливими потребами». Науковий керівник – доктор психологічних наук, професор М. Й. Казанжи.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: 

  1. Утворити разову СВР для прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (053 Психологія) аспірантки Університету Ушинського Керцман Ольги Олександрівни з теми «Психологічні засади оптимізації материнського ставлення у матерів дітей з особливими потребами». Науковий керівник – доктор психологічних наук, професор М. Й. Казанжи.

2.Призначити:

головою разової спеціалізованої вченої ради

д.психол.н., проф., професора кафедри загальної та диференціальної психології  Університету Ушинського Саннікову Ольгу Павлівну;

рецензентами:

д.психол.н., проф., директора навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та реабілітації Університету Ушинського Соколову Ганну Борисівну;

к.психол.н., доц., завідувача кафедри сімейної та спеціальної педагогіки і психології Університету Ушинського Бабчук Олену Григорівну;

офіційними опонентами:

д.психол.н., проф., завідувача кафедри психології Комунального закладу вищої освіти «Вінницька академія безперервної освіти» Матохнюк Людмилу Олександрівну;

д.психол.н., проф., завідувача кафедри соціальної психології Одеського національного університету імені І. І. Мечникова Кононенко Оксану Іванівну.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Утворення разової СВР для прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (053 Психологія) аспіранта Університету Ушинського Балашенка Мирослава Івановича з теми «Емоційне здоров’я військовослужбовців та психотерапевтичні умови його покращання в отоларингології». Науковий керівник – доктор психологічних наук, професор, академік НАПН України О. Я. Чебикін.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: 

  1. Утворити разову СВР для прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (053 Психологія) аспіранта Університету Ушинського Балашенка Мирослава Івановича з теми «Емоційне здоров’я військовослужбовців та психотерапевтичні умови його покращання в отоларингології». Науковий керівник – доктор психологічних наук, професор, академік НАПН України О. Я. Чебикін.
  2. Призначити:

головою разової спеціалізованої вченої ради

д.психол.н., проф., професора кафедри загальної та диференціальної психології  Університету Ушинського Саннікову Ольгу Павлівну;

рецензентами:

к.психол.н., доц., доцента кафедри загальної та диференціальної психології Університету Ушинського Ульянову Тетяну Юріївну;

офіційними опонентами:

д.психол.н., проф., головного наукового співробітника відділу соціальної психології особистості Інституту соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України Титаренко Тетяну Михайлівну;

д.психол.н., проф., завідувача лабораторії психології особистості імені П. Р. Чамати Інституту психології імені Г. С. Костюка Національної академії педагогічних наук України Сердюк Людмилу Захарівну;

д.психол.н., проф., професора кафедри  психології Комунального закладу вищої освіти «Вінницька академія безперервної освіти» Шпортун Оксану Миколаївну.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Затвердження Положення про кафедру української та зарубіжної літератур Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача кафедри доц. Г. А. Авксентьєвої, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про кафедру української та зарубіжної літератур Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Затвердження Правил прийому в 2024 році для здобуття вищої освіти в Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського».

Заслухавши й обговоривши інформацію відповідального секретаря приймальної комісії Д. О. Дячка, учена рада

УХВАЛИЛА:  Затвердити Правила прийому в 2024 році для здобуття вищої освіти в Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Затвердження Положення про приймальну комісію Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

Заслухавши й обговоривши інформацію відповідального секретаря приймальної комісії Д. О. Дячка, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про приймальну комісію Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Затвердження Положення про апеляційну комісію Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

Заслухавши й обговоривши інформацію відповідального секретаря приймальної комісії Д. О. Дячка, учена рада

УХВАЛИЛА:  Затвердити Положення про апеляційну комісію Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Відкриття та затвердження нової ОПП «Політологія. Українські та Європейські політичні студії» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти зі спеціальності 052 Політологія.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: 

  1. Відкрити та затвердити нову ОПП «Політологія. Українські та Європейські політичні студії» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти зі спеціальності 052 Політологія.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого проректора з навчальної та науково-педагогічної роботи проф. О. А. Копусь.

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Затвердження Додатку № 3 «Умови преміювання наукових співробітників Університету Ушинського за високі досягнення в науковій роботі» до Положення про Матеріальне заохочення працівників Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Нова редакція), затвердженого рішенням ученої ради 25 січня 2024 року, протокол № 8.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Додаток № 3 «Умови преміювання наукових співробітників Університету Ушинського за високі досягнення в науковій роботі» до Положення про Матеріальне заохочення працівників Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Нова редакція), затвердженого рішенням ученої ради 25 січня 2024 року, протокол № 8.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Продовження академічної відпустки у зв’язку зі станом здоров’я Калюжній Оксані Михайлівні, аспірантці 4 року навчання денної форми за рахунок коштів державного бюджету терміном на 1 рік з 02.05.2024 року до 01.05.2025 року.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Продовжити академічну відпустку у зв’язку зі станом здоров’я Калюжній Оксані Михайлівні, аспірантці 4 року навчання денної форми за рахунок коштів державного бюджету терміном на 1 рік з 02.05.2024 року до 01.05.2025 року.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Визнання результатів підвищення кваліфікації викладача-стажиста кафедри педагогіки П. П. Кинєвої у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 30 академічних годин, 1 кредит ЄКТС) у межах онлайн курсу «Критичне мислення для освітян» із 18 грудня до 26 грудня 2023 року.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Визнати результати підвищення кваліфікації викладача-стажиста кафедри педагогіки П. П. Кинєвої у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 30 академічних годин, 1 кредит ЄКТС) у межах онлайн курсу «Критичне мислення для освітян» із 18 грудня до 26 грудня 2023 року.

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Визнання результатів підвищення кваліфікації доцентів кафедри вищої математики та статистики к.тех.н., доц. Г. Д. Урум; к.фіз.-мат.н., доц. О. І. Олефір; к.фіз.-мат.н., доц. О. М. Болдарєвої у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 12 академічних годин, 0,4 кредити ЄКТС) у межах круглого столу «PAGOSTE: результати та використання. Створення покрокової інструкції з впровадження партнерського управління для ЗВО України» 12 січня 2024 року.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Визнати результати підвищення кваліфікації доцентів кафедри вищої математики та статистики к.тех.н., доц. Г. Д. Урум; к.фіз.-мат.н., доц. О. І. Олефір; к.фіз.-мат.н., доц. О. М. Болдарєвої у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 12 академічних годин, 0,4 кредити ЄКТС) у межах круглого столу «PAGOSTE: результати та використання. Створення покрокової інструкції з впровадження партнерського управління для ЗВО України»  12 січня 2024 року.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Визнання результатів підвищення кваліфікації старшого викладача кафедри вищої математики та статистики к.фіз.-мат.н., доц. О. М. Болдарєвої у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 18 академічних годин, 0,6 кредити ЄКТС) за програмою підвищення кваліфікації І онлайн школи «Цифрові технології в наукових дослідженнях» із 01 грудня до 12 грудня 2023 року.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Визнати результати підвищення кваліфікації старшого викладача кафедри вищої математики та статистики к.фіз.-мат.н., доц. О. М. Болдарєвої у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 18 академічних годин, 0,6 кредити ЄКТС) за програмою підвищення кваліфікації І онлайн школи «Цифрові технології в наукових дослідженнях» із 01 грудня до 12 грудня 2023 року.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Визнання результатів підвищення кваліфікації доцента кафедри музичного мистецтва та хореографії к. мистецтвознавства, доц. О. В. Вороновської у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 30 академічних годин, 1 кредит ЄКТС) у межах онлайн курсу «Критичне мислення для освітян» із 01 січня до 16 січня 2024 року.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Визнати результати підвищення кваліфікації доцента кафедри музичного мистецтва та хореографії к. мистецтвознавства, доц. О. В. Вороновської у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 30 академічних годин, 1 кредит ЄКТС) у межах онлайн курсу «Критичне мислення для освітян» із 01 січня до 16 січня 2024 року.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Визнання результатів підвищення кваліфікації завідувача кафедри математики та методики її навчання д.пед.н., проф. С. О. Скворцової у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 30 академічних годин, 1 кредит ЄКТС) у Державній установі «Інститут модернізації змісту освіти» за програмою «Методика формування математичної компетентності молодших школярів» із 04 грудня 2023 р. до 26 січня 2024 року.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Визнати результати підвищення кваліфікації завідувача кафедри математики та методики її навчання д.пед.н., проф. С. О. Скворцової у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 30 академічних годин, 1 кредит ЄКТС) у Державній установі «Інститут модернізації змісту освіти» за програмою «Методика формування математичної компетентності молодших школярів» із 04 грудня 2023 р. до 26 січня 2024 року.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Визнання результатів підвищення кваліфікації завідувача кафедри політичних наук і права д.політ.н., проф. С. М. Наумкіної; к.політ.н., доц. І. І. Пронози у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 10 академічних годин, 0,3 кредити ЄКТС) за програмою підвищення кваліфікації «Соціальна політика ЄС» із 29 січня до 02 лютого 2024 року.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Визнати результати підвищення кваліфікації завідувача кафедри політичних наук і права д.політ.н., проф. С. М. Наумкіної; к.політ.н., доц. І. І. Пронози у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 10 академічних годин, 0,3 кредити ЄКТС) за програмою підвищення кваліфікації «Соціальна політика ЄС» із 29 січня до 02 лютого 2024 року.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Визнання результатів підвищення кваліфікації завідувача кафедри політичних наук і права д.політ.н., проф. С. М. Наумкіної; к.політ.н., доц.І. І. Пронози у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 10 академічних годин, 0,3 кредити ЄКТС) за програмою підвищення кваліфікації «Соціальна політика ЄС і політика згуртування: розробка політик та імплементація» із 29 січня до 02 лютого 2024 року.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Визнати результати підвищення кваліфікації завідувача кафедри політичних наук і права д.політ.н., проф. С. М. Наумкіної; к.політ.н., доц. І. І. Пронози у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 10 академічних годин, 0,3 кредити ЄКТС) за програмою підвищення кваліфікації «Соціальна політика ЄС і політика згуртування: розробка політик та імплементація» із 29 січня до 02 лютого 2024 року.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Визнання результатів підвищення кваліфікації завідувача кафедри політичних наук і права д.політ.н., проф. С. М. Наумкіної; к.політ.н., доц. І. І. Пронози у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 10 академічних годин, 0,3 кредити ЄКТС) через участь у Першому міжнародному форумі політологів в Україні з 26 січня до 27 січня 2024 року.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Визнати результати підвищення кваліфікації завідувача кафедри політичних наук і права д.політ.н., проф. С. М. Наумкіної; к.політ.н., доц. І. І. Пронози у вигляді підвищення кваліфікації (обсягом 10 академічних годин, 0,3 кредити ЄКТС) через участь у Першому міжнародному форумі політологів в Україні з 26 січня до 27 січня 2024 року.

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Про рекомендацію до друку.

         Заслухавши й обговоривши інформацію голови науково-методичної комісії О. А. Галіцан, учена рада

УХВАЛИЛА:

  1. Рекомендувати до друку збірник наукових праць за матеріалами ІХ Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми філології і професійної підготовки фахівців у полікультурному просторі» (кафедра перекладу, теоретичної та прикладної лінгвістики). Рецензенти: к. психол. н., доц. Дін Сінь; к.філол.н., доц.  О. Мітіна.
  2. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Методика викладання основної іноземної мови та літератури» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (англійська)). (Автор – О. Трубіцина). Рецензенти:д.пед.н., проф. О. Попова; к.пед.н., доц.  Т. Картель.
  3. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до включення результатів дослідження «Мультимасштабне моделювання процесів термомеханічної обробки та опромінювання актуальних металів і сплавів» до навчальної дисципліни «Загальна фізика» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Фізика). (Автор – О. Гохман). Рецензенти: к.ф.-м.н., доц.  О. Писаренко; к.ф.-м.н., доц.  Т. Совкова.
  4. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Камерний ансамбль» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 025 Музичне мистецтво. (Автор – О. Маргіна). Рецензенти: к.мист., доц. А. Полканов; кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри вокально-хорової підготовки Університету Ушинського Наталія Ашихміна.
  5. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з навчальної дисципліни «Виконавська майстерність з фаху» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 025 Музичне мистецтво. (Автор – Т. Шафарчук). Рецензенти: к.філос.н., проф. Г. Джулай; к.пед.н., проф. Н. Кьон.
  6. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до структури та оформлення кваліфікаційних робіт для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Історія). (Автор – Л. Яновська). Рецензенти: д.пед.н., проф. В. Ягоднікова; к.і.н., проф. Н. Діанова.
  7. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять, самостійної та індивідуальної роботи з навчальної дисципліни «Міжнародні відносини» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 052 Політологія. (Автори – С. Наумкіна, С. Дмитрашко). Рецензенти: д.політ.н., проф. С. Коч; д.політ.н., проф. Н. Гедікова.
  8. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Культура академічної доброчесності» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта. (Автор – В. Сторож). Рецензенти: ст.викл. С. Стрельбицька; к.психол.н, доц. О. Бабчук.
  9. Рекомендувати до друку навчальний посібник «Практика усного та писемного мовлення (англійська мова)» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 014 Середня освіта (Інші мови (китайська)), 014 Середня освіта (Інші мови (корейська)). (Автор – Б. Авраменко). Рецензенти: д.пед.н., проф. Т. Яблонська; к.пед.н., доц. Л. Першина.
  10. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Хоровий клас» для здобувачів першого року навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 025 Музичне мистецтво. (Автори – О.Лєснік, Н.Гетманець). Рецензенти: к.мист., доц. С. Савенко; к.пед.н., доц. Н. Ашихміна.
  11. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни«Хоровий клас» для здобувачів другого року навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 025 Музичне мистецтво. (Автори – О.Лєснік, Н.Гетманець). Рецензенти: к.мист., доц. С. Савенко; к.пед.н., доц. Н. Ашихміна.
  12. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Хоровий клас» для здобувачів першого року навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво). (Автори – О.Лєснік, Н.Гетманець). Рецензенти: к.мист., доц. С. Савенко; к.пед.н., доц. Н. Ашихміна.
  13. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної та виконання індивідуального навчально-творчого завдання з навчальної дисципліни «Використання інформаційно-комунікаційних технологій у мистецькій діяльності» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 025 Музичне мистецтво. (Автор – Н. Кьон). Рецензенти: д.пед.н., проф. А. Линенко; к.мист., доц.  Л. Горелік.
  14. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до виконання та захисту кваліфікаційних (магістерських) робіт для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 025 Музичне мистецтво. (Автори – Н. Білова, І. Левицька). Рецензенти: д.пед.н., проф. О.Реброва; к.мист., проф. Т. Мартинюк. 
  15. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проходження виробничої (асистентської) практики з математики в закладах вищої освіти для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Математика). (Автори – О. Синюкова, О. Папач). Рецензенти: к.ф.-м.н., доц. Є. Страхов; к.ф.-м.н., доц.О. Яковлєва.
  16. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни«Методика викладання дисциплін з фаху: гра на музичних інструментах (фортепіано)» для здобувачів першого року навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 025 Музичне мистецтво. (Автор – О. Горожанкіна). Рецензенти: к.пед.н., проф. Т. Шевченко; к.пед.н., доц. М. Демидова.
  17. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Механізми старіння матеріалів та приладів» для здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти спеціальності 105 Прикладна фізика та наноматеріали. (Автор – А. Ків). Рецензенти: д.ф.-м.н., проф. Ю. Ваксман; д.тех.н., проф. А. Брюханов.
  18. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять з навчальної дисципліни «Теорія та практика перекладу» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 035 Філологія. (Автор – Т. Стоянова). Рецензенти: к.філол.н., доц. О. Мітіна; к.філол.н., доц. Н. Жмаєва.
  19. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять з навчальної дисципліни «Практичний курс другої іноземної мови (німецька)» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Мова і зарубіжна література (англійська)). (Автори – В.Бублик, І.Дерік ). Рецензенти: к.філол.н., доц. О. Мітіна; к.філол.н., доц. А. Юмрукуз.
  20. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять, самостійної та індивідуальної роботи з навчальної дисципліни «Загальна та дошкільна педагогіка» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта. (Автори – О. Листопад, О.Кудрявцева, І.Мардарова). Рецензенти: д.пед.н., проф. Л. Березовська; к.пед.н., доц. Л. Вєйландє. 
  21. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни  «Теорія і методика викладання спеціалізованих дисциплін у закладах вищої освіти» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт. (Автор – Г. Кучеренко). Рецензенти: к.пед.н., доц. С. Пільова; к.пед.н., доц. С. Ігнатенко.
  22. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни  «Методика тренування в обраному виді спорту» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт. (Автор – А. Богатов). Рецензенти: к.пед.н., доц. С. Пільова; к.н.з фіз.вих. і спорту Є. Дразіна.
  23. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Теорія і методика фізичної культури і спорту» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт. (Автор – Г. Кучеренко). Рецензенти: к.пед.н., доц.  В. Подгорна; к.пед.н., доц. С. Ігнатенко.
  24. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Теорія і методика фізичної культури» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура). (Автор – С. Воробйова). Рецензенти: к.пед.н., доц.  В. Подгорна; к.пед.н., доц. С. Ігнатенко.
  25. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Спортивне плавання» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт. (Автор – С. Воробйова). Рецензенти: д.пед.н., проф. І. Ганчар; к.н.з фіз.вих. і спорту Є. Дразіна.
  26. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Плавання» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт. (Автор – С. Воробйова). Рецензенти: д.пед.н., проф. І. Ганчар; к.н.з фіз.вих. і спорту Є. Дразіна.
  27. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до  підготовки кваліфікаційної (магістерської) роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології. Інформатика). (Автор – В.Усов). Рецензенти: д.ф.-м.н., проф.  В. Гоцульський; д.ф.-м.н., проф. А. Ків.
  28. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з навчальної дисципліни «Історія мистецтв» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Історія). (Автор – В. Букач). Рецензенти: д.філос.н., доц. З. Атаманюк; к.філос.н., доц. І. Чістякова. 
  29. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять з навчальної дисципліни «Методика навчання української та зарубіжної літератур» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Українська мова і література). (Автор – І.Хижняк). Рецензенти: к.пед.н., доц. А.Буднік; к.філол.н., доц. О. Оренчак.
  30. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Методика навчання природничих наук в інтегрованому курсі» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня, спеціальності 014 Середня освіта (Природничі науки). (Автор – В. Борщенко). Рецензенти:  д.пед.н., доц. О. Ордановська; к.біол.н., доц. М. Топчій.
  31. Рекомендувати до друку випуск №1 журналу «Наукове пізнання: методологія та технологія». 

32 Рекомендувати до друку випуск №1 журналу«Південноукраїнські мистецькі студії».

 

Результат відкритого голосування: за – 30, проти – немає, утримались – немає.

 

Голова вченої ради                                                         Андрій КРАСНОЖОН

 

Учений секретар                                                                               Ніна БОСАК                          

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/