Рішення вченої ради ПНПУ імені К. Д. Ушинського Протокол № 8 від 21 травня 2020 року

1. Про затвердження наслідків атестації аспірантів університету.

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача відділу аспірантури й докторантури доц. І. А. Хижняк, учена рада

УХВАЛИЛА:

1.1. Затвердити наслідки атестації аспірантів і вважати їх задовільними.

1.2. Перевести всіх атестованих аспірантів на наступний рік навчання.

Термін виконання – травень 2020 р.

Відповідальна – завідувач відділу аспірантури та докторантури І. А. Хижняк.

1.3. Затвердити індивідуальні навчальні плани аспірантів другого року навчання.

1.4. Контроль за виконання цього рішення покласти на проректора з наукової роботи Т. І. Койчеву.

2. Інтернаціоналізація освітнього процесу на факультеті іноземних мов та діяльність освітньо-інформаційних центрів інших країн.

Заслухавши й обговоривши інформацію декана А. В. Попової, співдоповідь комісії у складі: проф. О. Р. Гохмана (голова), проф. С. М. Наумкіної, учена рада

УХВАЛИЛА:

1.5. Визнати організацію міжнародної роботи на факультеті іноземних мов задовільною.

1.6. Вивчити можливість укладання нових угод про співпрацю із зарубіжними університетами, де є споріднені освітні програми підготовки фахівців.

Термін виконання – до 31 грудня 2020 р.

Відповідальні – декан факультету іноземних мов О. В. Попова, завідувачі кафедр факультету іноземних мов.

1.7. Посилити роботу факультету з розвитку міжнародного наукового співробітництва і підготовки проєктів для отримання грантів та стипендій різних міжнародних фондів, використовуючи ресурси освітньо-інформаційних центрів.

Термі виконання – протягом року.

Відповідальні – завідувачі кафедр факультету іноземних мов.

1.8. Узгодити з іноземними партнерами збільшення термінів реалізації програм академічної мобільності студентів для отримання подвійних дипломів (сертифікатів) за освітніми програмами спеціальностей факультету.

Термін виконання – до 1 грудня 2021 р.

Відповідальні – декан факультету іноземних мов О. В. Попова, керівники освітньо-інформаційних центрів інших країн.

1.9. Оновити положення і плани роботи освітньо-інформаційних центрів (документи за необхідності погодити з дипломатичними представництвами та консульствами); визначити відповідальну особу за координацію роботи Американського освітньо-інформаційного центру.

Термін виконання – до 1 грудня 2020 р.

Відповідальні – декан факультету іноземних мов О. В. Попова, ректорат, керівники освітньо-інформаційних центрів інших країн.

1.10. Розширити географічні вектори академічної мобільності здобувачів вищої освіти та викладачів.

Термін виконання – протягом року.

Відповідальні – декан факультету іноземних мов О. В. Попова, завідувачі кафедр факультету іноземних мов.

1.11. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи університету доцента А. М. Ананьєва.

3. Про стан та перспективи інформаційно-профорієнтаційної та організаційно-виховної роботи на соціально-гуманітарному факультеті.

Заслухавши й обговоривши інформацію декана факультету А. А. Фурмана, співдоповідь комісії у складі: доц. Н. К. Білової (голова), доц. В. А. Балакірєвої, учена рада

УХВАЛИЛА:

3.1. Інформацію декана соціально-гуманітарного факультету доцента А. А. Фурмана про стан та перспективи інформаційно-профорієнтаційної та організаційно-виховної роботи на соціально-гуманітарному факультеті взяти до відома.

3.2. Для удосконалення інформаційно-профорієнтаційної роботи оновити та розмістити інформаційно-рекламні матеріали про діяльність факультету для абітурієнтів (випускників шкіл, студентів закладів освіти І-ІІ рівнів акредитації, осіб із вищою освітою) у засобах масової інформації, на електронних ресурсах, у інтернет-виданнях та соціальних мережах.

Термін виконання – до 1 серпня 2020 р.

Відповідальні – декан факультету А. А. Фурман, завідувачі кафедр.

3.3. Створити агітбригаду для проведення профорієнтації в закладах освіти південного регіону України; організувати в соцмережах блоги провідних викладачів кафедр, тематичні студчати; систематично залучати випускників освітньо-професійних програм та стейкхолдерів для цієї роботи.

Термін виконання – протягом навчального року.

Відповідальні – декан факультету А. А. Фурман, завідувачі кафедр, студактив.

3.4. Урізноманітнити форми організаційно-виховної та національно- культурної роботи зі студентами через проведення дискурс-клубів,

наукових гуртків із проблем психології, освітнього менеджменту, соціокультурної, правової діяльностей та політології, академічної доброчесності, прав та свобод, профілактики булінгу та насильства тощо.

Термін виконання – протягом навчального року.

Відповідальні – декан факультету А. А. Фурман, завідувачі кафедр, керівники наукових гуртків, куратори академгруп, студклуб, психологічна служба, студактив.

3.5. Організувати серію зустрічей (зокрема у форматі онлайн) із відомими фахівцями-практиками в галузі психологічної допомоги методами тренінгів; вивчити можливість укладання нових угод про співпрацю із центрами, організаціями, громадськими установами, конкретними спеціалістами (психоконсультантами, економістами, правознавцями, адвокатами, юристами та ін.) для обміну досвідом та долучення до професійної спільноти студентів-послідовників.

Термін виконання – постійно.

Відповідальні – декан факультету А. А. Фурман, куратори академгруп, завідувачі кафедр.

3.6. Посилити профорієнтаційну роботу щодо залучення іноземних громадян до навчання в університеті, використовуючи можливості партнерських зв’язків із зарубіжними фахівцями й закладами освіти.

Термін виконання – постійно.

Відповідальні – декан факультету А. А. Фурман, завідувачі кафедр, випускники-іноземці (за згодою).

3.7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи комплексу доцента А. А. Ананьєва.

4. Про особливості організації освітнього процесу в ДНЗ «Одеський професійний ліцей сфери послуг Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського» у 2018–2019 р.р. та основні напрями розвитку.

Заслухавши й обговоривши інформацію директора ліцею Т. В. Горбачової, співдоповідь комісії у складі: доц. Т. А. Петухової (голова); проф. В. В. Усова, учена рада

УХВАЛИЛА:

4.1. Уважати організацію освітнього процесу у ДНЗ «Одеський професійний ліцей сфери послуг Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського» у звітному періоді задовільною.

4.2. Для підвищення якості надання освітніх послуг у ліцеї забезпечити навчально-виробничий процес електронними посібниками, схемами та таблицями професійного спрямування; за фінансової можливості поповнити навчально-матеріальну базу сучасним обладнанням.

Термін виконання – до 1 січня 2021 р.

Відповідальна – директор ліцею Т. В, Горбачова.

4.3. Організувати підвищення рівня професійної майстерності педагогічного колективу ліцею у сфері дистанційного навчання та навчання дітей з особливими освітніми потребами; узагальнити позитивний досвід педагогів та поширити його на сторінках фахових журналів та онлайн-ресурсах.

Термін виконання – до 1 грудня 2020 р.

Відповідальний – заступник директора з навчально-виробничої роботи ліцею.

4.4. Для збільшення контингенту учнів розширити форми та методи інформаційно-рекламної та профорієнтаційної роботи серед молоді.

Термін – протягом року.

Відповідальний – заступник директора з навчально-виховної роботи.

4.5. Удосконалити інтерфейс сайту ліцею та додати розділи «Дистанційна освіта».

Термін виконання – до 1 вересня 2020 р.

Відповідальний – заступник директора з навчально-виробничої роботи ліцею.

4.6. Започаткувати спільні з університетом акції з профорієнтації, взяти участь у реалізації міжнародних грантових програм і наукових дослідженнях, в організації інформаційно-рекламної та організаційно-виховної роботи.

Термін – протягом року.

Відповідальні – керівництво ліцею та ректорат університету.

4.7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи комплексу університету доцента А. М. Ананьєва.

5. Про удосконалення системи підготовки іноземних студентів на факультетах / в інституті Університету Ушинського.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора А. М. Ананьєва, учена рада

УХВАЛИЛА:

5.1. Інформацію проректора з міжнародних зв`язків та науково-педагогічної роботи комплексу доц. А. М. Ананьєва щодо удосконалення системи підготовки іноземних студентів на факультетах, відділеннях та в інституті університету взяти до відома.

5.2. Доручити кафедрам педагогічного профілю на підставі вивчення та узагальнення позитивного досвіду використання сучасних методів та технологій навчання викладачами університету при роботі з іноземними здобувачами освіти розробити відповідні методичні рекомендації для підвищення якості підготовки фахівців з урахуванням особливостей іноземного контингенту студентів.

Відповідальні: завідувачі кафедр педагогічного профілю.

Термін: до 01.02.2021 р.

5.3. Удосконалити програму підготовки студентів-інофонів основних курсів з української мови як іноземної з урахуванням лінгвістичної, навчально-професійної та соціокультурної складових комунікативної компетентності.

Відповідальні: керівник секції філологічної підготовки іноземних громадян кафедри слов’янського мовознавства.

Термін: до 01.10.2020 р.

5.4. Забезпечити внутрішній моніторинг виконання індивідуальних навчальних планів іноземних здобувачів вищої освіти, правил внутрішнього розпорядку університету.

Відповідальні: декани факультетів, директор інституту, завідувачі відділень та кафедр.

Термін: постійно.

5.5. Залучати іноземних студентів до більш широкої участі в науково-комунікативних заходах, семінарах, конференціях, міжнародних проєктах; підготовки публікацій за результатами досліджень.

Відповідальні: завідувачі кафедр, наукові керівники.

Термін: протягом навчального року.

5.6. Організувати інформування іноземних студентів про наявність академічної заборгованості; налагодити чіткий контроль за дотриманням термінів її ліквідації та вивченням причин виникнення. Своєчасно вживати заходів щодо здійснення оплати з боку іноземних здобувачів вищої освіти за надані освітні послуги відповідно до умов контрактів.

Відповідальні: декани факультетів, директор інституту, завідувачі відділень, кафедр, куратори академгруп, начальник відділу міжнародних зв`язків, начальник відділу розвитку.

Термін: постійно.

5.7. Посилити контроль за станом трудової дисципліни, відвідуванням занять студентами-іноземцями з боку деканатів, кураторів академгруп, студактиву.

Відповідальні: декани факультету, директор інституту, завідувачі відділень, кафедр, куратори академгруп, відповідальні за роботу з іноземцями.

Термін: постійно.

5.8. За умов фінансової можливості організувати придбання наочних засобів навчання, нового обладнання для лінгафонного кабінету, додаткової кількості підручників для забезпечення навчальної дисципліни «Українська мова як іноземна».

Відповідальні: головний бухгалтер, АГЧ, кафедра слов`янського мовознавства, директор бібліотеки.

Термін: до 31.12.2020 року.

5.9. Забезпечити першочергове підключення гуртожитків, де переважно мешкають іноземці, до швидкісного wi-fi покриття для створення умов навчання в дистанційному форматі.

Відповідальні: відділ нових інформаційних технологій, АГЧ, головний бухгалтер.

Термін: до 31.12.2020 року.

5.10. Запровадити моніторинг соціально-психологічної адаптованості до освітніх та житлово-побутових умов іноземців; організувати проведення комунікативних тренінгів, культурно-масових та спортивних заходів, а також

забезпечити негайне реагування та підтримку у випадках виникнення складних життєвих ситуацій в іноземних здобувачів вищої освіти.

Відповідальні: декани факультету, директор інституту, завідувачі відділень, психологічна служба, студрада, студклуб, спортклуб, куратори академгруп, представники національно-культурних товариств та дипломатичних установ інших країн (за згодою).

Термін: постійно.

6. Затвердження змін до плану роботи вченої ради Університету Ушинського.

Заслухавши й обговоривши інформацію ректора О. Я. Чебикіна, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити зміни до плану роботи вченої ради Університету Ушинського.

7. Затвердження змін і доповнень до Регламенту вченої ради Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Нова редакція).

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора Т. І. Койчевої, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити зміни і доповнення до Регламенту вченої ради Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Нова редакція).

8. Затвердження змін і доповнень до Положення про вчену раду Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Нова редакція).

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора Т. І. Койчевої, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити зміни і доповнення до Положення про вчену раду Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Нова редакція).

9. Затвердження змін і доповнень до Положення «Про порядок проведення конкурсного відбору при заміщенні вакантних посад науково-педагогічних працівників та укладання з ними трудових договорів (контрактів) у Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Нова редакція).

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора Т. І. Койчевої, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити зміни і доповнення до Положення «Про порядок проведення конкурсного відбору при заміщенні вакантних посад науково-педагогічних працівників та укладання з ними трудових договорів

(контрактів) у Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Нова редакція).

Поточні справи.

10. Про представлення проєкту «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації викладачів професійної освіти в Україні» (за програмою Erasmus+ : KA2CBHE).

Заслухавши й обговоривши інформацію доц. Т. А. Петухової, викл. Т. М. Фогель, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити представлення проєкту «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації викладачів професійної освіти в Україні» (за програмою Erasmus+ : KA2CBHE).

11. Про перенесення на наступний навчальний рік вивчення окремих навчальних дисциплін, які розроблені в межах проєкту MoPED за підтримки Європейської комісії та Erasmus+.

Заслухавши й обговоривши інформацію доц.. О. І. Ордановської, учена рада

УХВАЛИЛА:

11.1. Перенести на наступний навчальний рік вивчення окремих навчальних дисциплін, які розроблені в межах проєкту MoPED за підтримки Європейської комісії та Erasmus+ і потребують обов’язкового проведення практичних занять в спеціалізованій аудиторії ICR (аудиторія 63 Головного корпусу Університету Ушинського).

11.2. Перенести на поточний семестр 2019/2020 навчального року замість цих дисциплін вивчення інших навчальних дисциплін, які можуть ефективно вивчатися з використанням технологій дистанційного навчання в обсязі з відхиленням в межах 10 %.

12. Про затвердження змін до Правил прийому для здобуття вищої освіти до Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» у 2020 р.

Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити зміни до Правил прийому для здобуття вищої освіти до Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» у 2020 р.

13. Затвердження Положення про організацію освітнього процесу Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Нова редакція).

Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про організацію освітнього процесу Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Нова редакція).

14. Затвердження Положення про освітню програму (Нова редакція).

Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про освітню програму (Нова редакція).

15. Внесення змін та доповнень (у т.ч. додатків) до Положення про порядок створення та організацію роботи екзаменаційної комісії Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Внести зміни та доповнення (у т.ч. додатків) до Положення про порядок створення та організацію роботи екзаменаційної комісії Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

16. Про затвердження Методичних рекомендацій щодо відкриття та призупинення / закриття освітньої програми (2 видання, перероблене і доповнене).

Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Методичні рекомендації щодо відкриття та призупинення / закриття освітньої програми (2 видання, перероблене і доповнене).

17. Про затвердження Положення щодо запобігання та протидії проявам булінгу (цькування) в освітньому середовищі Університету Ушинського.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора А. М. Ананьєва, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення щодо запобігання та протидії проявам булінгу (цькування) в освітньому середовищі Університету Ушинського.

18. Про затвердження освітньої програми та навчального плану стажування для педагогічних (науково-педагогічних) працівників «Сучасні здоров’язбережувальні технології в педагогічній практиці» обсягом 180 академічних годин, розрахованої на стажування з відривом від основного місця роботи (без відриву від основного місця роботи).

Заслухавши й обговоривши інформацію М. С. Топчій, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити освітню програму та навчальний план стажування для педагогічних (науково-педагогічних) працівників «Сучасні здоров’язбережувальні технології в педагогічній практиці» обсягом 180 академічних годин, розрахованої на стажування з відривом від основного місця роботи (без відриву від основного місця роботи).

19. Затвердження Положення про освітню програму в Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» за першим (бакалаврським), другим (магістерським) та третім (освітньо-науковим) рівнями (Нова редакція).

Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА:

Затвердити Положення про освітню програму в Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» за першим (бакалаврським), другим (магістерським) та третім (освітньо-науковим) рівнями (Нова редакція).

20. Затвердження Положення про робочу програму навчальної дисципліни Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Нова редакція).

Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора О, А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про робочу програму навчальної дисципліни Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Нова редакція).

21. Затвердження Положення про уповноважену особу з питань організації та проведення спрощених закупівель у Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора С. П. Тронька, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про уповноважену особу з питань організації та проведення спрощених закупівель у Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

22. Затвердження Положення про уповноважену особу з питань організації та проведення закупівель від 0,1 копійки до 50 000 гривень у Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора С. П. Тронька, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про уповноважену особу з питань організації та проведення закупівель від 0,1 копійки до 50 000 гривень у Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

23. Про затвердження концепцій освітньої діяльності першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальностями.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити концепції освітньої діяльності першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальностями.

24. Про рекомендацію до друку.

Заслухавши й обговоривши інформацію голови науково-методичної комісії Т. Ю. Осипової, учена рада

УХВАЛИЛА:

1. Рекомендувати до друку Матеріали Всеукраїнської наукової інтернет-конференції «Освіта та соціалізація особистості» (кафедра філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності).

2. Рекомендувати до друку монографії проф. Ю. А. Добролюбської «Борис Олексійович Шустов: портрет на фоні епохи» (кафедра всесвітньої історії та методології науки).

3. Рекомендувати до друку матеріали збірника студентської конференції «Сучасні виклики соціально-політичного розвитку: політико-правові та соціально-економічні виміри» (кафедра політичних наук і права).

4. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до виконання завдань самостійної роботи з навчальної дисципліни «Культура викладання у ЗВО» для студентів магістратури спеціальності 012 «Дошкільна освіта». (Автор – І. А. Княжева). Рецензенти: д.пед.н., проф. О. В. Ковшар, д.пед.н., проф. А. М. Богуш.

5 Рекомендувати до друку методичні рекомендації щодо написання курсових робіт для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (англійська)); 014 Середня освіта (Мова і література (китайська)); 014 Середня освіта (Мова і література (турецька)). (Автор – І. А.. Княжева). Рецензенти: д.пед.н., проф. Т. М. Степанова, д.пед.н., проф. О. В. Ковтун.

Голова вченої ради О. Я. Чебикін

Учений секретар Н. Ф. Босак

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/