Інформаційний бюлетень №3 липень 2020

Open call: діджитал лабораторії для сектору сучасного мистецтва

#OpenLabs - це одна зі складових багатошарового творчого процесу, що розгортається навколо твору берлінського художника Matteo Marziano Graziano, який за допомоггою перформансу об’єднує дослідження суб’єктивності глядацького досвіду та естетичну інтерактивність у точці перетину фізичного світу та цифрової реальності.

Учасники та учасниці отримають як теоретичні знання, так і практичну підготовку та матимуть можливість долучитись до процессу створення інтерактивного цифрового перформансу LYRICAL GRAVITY.

Ми пропонуємо участь у таких лабораторіях:

- Перформативне мистецтво у віртуальній та доповненій реальностях

- 3D-моделювання за допомогою Blender

- Дизайн віртуальних світів

- Звук у віртуальних візуальних світах

Ви можете подати заявку на один, декілька або всі #OpenLabs. 

Робоча мова - англійська.

Участь безкоштовна.

Кожна #OpenLabs триватиме 5 тижнів, у часовий період між вереснем та жовтнем 2020 року. Сеанси лабораторій відбуватимуться онлайн, раз на тиждень. Детальнішу інформацію про структуру лабораторій, менторів та програми можна знайти за лінком до заявки: https://cutt.ly/tsttLu3

Дедлайн - 10 серпня. Ми повідомимо обраних заявників та заявниць до 17 серпня.

Проект фінансується Європейським Союзом за програмою House of Europe.

 

 


Open Call проєкту «Дуже Цифрові Резиденції»

20 липня 2020 року стартував прийом заявок на «Дуже Цифрові Резиденції» — мистецькі практики у сфері сканування культурної спадщини, цифрової скульптури та медіаарту в Одесі та Харкові.

Фокус резиденцій - на переосмисленні культурної спадщини Одеси та Харкова через нові медіа та цифрове виробництво. Результатом стануть міждисциплінарні виставки проєктів резидентів, де будуть представлені зацифровані об’єкти, скульптури з нових матеріалів, інноваційні медійні та архітектурні інсталяції. Виставки будуть розміщені як реальна експозиція у вуличних та дворових просторах, а відвідувачі зможуть їх переглядати у форматі онлайн-трансляції.

Участь в резиденціях безкоштовна.

Резиденції об’єднані  темою переосмислення культурної спадщини, але для кожного міста обрано окремий інструмент взаємодії.

Одеса

Дати резиденцій: 31 липня 2020 – 10 вересня 2020

Резиденція шукає 15 учасників, віком від 20 до 45 років, з фахом у сферах скульптури, архітектури, мистецтва, 3D моделювання, сканування, образотворчого мистецтва, роботи з ЧПУ станками, фрезерами, 3D принтерами.

Пріорітет при відборі заявок буде відданий тим, хто має середній та високий рівень користування програмами 3D моделювання та скульптингу. Або: є досвід роботи з цифровим виробництвом (3д принтер, фрезер, інші ЧПУ). Або: є навички роботи з литтєвими формами, плюс, якщо з епоксидними смолами.

Кураторська команда в Одесі:

Головний куратор - Бойцов Федір

Куратор з 3D-моделювання - Алік Кадум

Куратор з виробництва - Дмитро Докунов

Куратор зі скульптури - Аркадій Маршак

Майстерні: Арт-простір SiniY Crab

 

Нагадуємо, що участь в резиденціях безкоштовна.

Форма заявки на участь в «Дуже Цифрових Резиденціях» за посиланням:

http://vdr.pixelatedrealities.org/o

Заявки приймаються до 29 липня 2020.

Мета проєкту - розвиток митців у сфері цифрового виробництва та медіаарту задля переосмислення культурної спадщини Одеси та Харкова, стимуляції й перезапуску процесів реставрації та реконструкції історичного центру міст.

Проєкт організований ГО Pixelated Realities (Одеса) у партнерстві з Gwara Media (Харків) за підтримки Українського культурного фонду.

Більш детальна інформація про проект:

https://www.notion.so/1765db0dbee8441da85a666cba332ef9

Контакти:

Яна Бойцова - головна координаторка в Одесі
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
+380938568029

Pixelated Realities – громадська організація, метою якої є просування цифрових методів збереження культурної спадщини, зокрема 3D-сканування, цифрового виробництва, віртуальної та доповненої реальності для реставрації, реконструкції та проєктування в історичній забудові.

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 р. як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики і визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України.

Проект підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатись з думкою авторів.

сайт: ucf.in.ua

facebook: https://www.facebook.com/ucf.ua/

Контакти

  • Яна Бойцова - головна координаторка в Одесі Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. +380938568029

 

 

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/