Оголошено 11 конкурсів у межах програми «Відкритий доступ до дослідницьких інфраструктур JRC»

Об’єднаний дослідницький центр (JRC) Європейської Комісії оголосив 11 нових конкурсів у межах програми «Відкритий доступ до дослідницьких інфраструктур JRC». Участь у них можуть брати держави-члени ЄС та країни, асоційовані з Євратом (Україна та Швейцарія).

Конкурси передбачають доступ до сучасних дослідницьких лабораторій у сфері ядерних досліджень. Долучитися насамперед запрошують:

  • заклади вищої освіти та науково-дослідні інститути, що спеціалізуються на ядерних дослідженнях;
  • малі та середні підприємства з інженерним досвідом в об’єктах ядерної інфраструктури.

Важливо, що крім доступу до лабораторій, переможці також зможуть отримати відшкодування окремих логістичних витрат.

Конкурси мають 3 категорії:

  1. Actinide User Laboratory (ActUsLab) (Карлсруе, Німеччина)

Три лабораторії в Карлсруе призначені для дослідження актиноїдів, які є основою ядерних технологій для енергетики, досліджень космосу, ядерної медицини. Вчені зможуть провести новітні дослідження для розробки нового ядерного обладнання чи матеріалів.

Дедлайн подачі заявок: 30 вересня 2020 року

  1. Laboratory of the Environmental & Mechanical Materials Assessment (EMMA) (Петтен, Нідерланди)

Чотири дослідницькі інфраструктури дозволяють проведення механічних випробувань у навколишньому та корозійному середовищі від кріогенних до високих температур в мікро- та макромасштабах. Вчені зможуть дослідити механічні та корозійні властивості матеріалів, провести їхню характеризацію та попрацювати над безпечнішою інфраструктурою ядерного реактора.

Дедлайн подачі заявок: 15 жовтня 2020 року

  1. European research infrastructure for nuclear reaction, radioactivity, radiation and technology studies in science and applications (EUFRAT) (Гель, Бельгія)

Чотири європейські дослідницькі лабораторії в Гелі дають можливість вимірювання ядерних реакцій та даних розпаду. Такі вимірювання допомагають зробити ядерні реактори та поводження з ядерними відходами безпечнішими, а також посилити радіологічний захист громадян та навколишнього середовища.

Дедлайн подачі заявок: 15 жовтня 2020 року

Докладніше про конкурси можна дізнатися тут.

Сайт Національного контактного пункту Євратом в Україні – за посиланням.

 

 

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/