Інформаційний бюлетень за вересень 2020 року

Оголошено 11 конкурсів у межах програми «Відкритий доступ до дослідницьких інфраструктур JRC»


fShare

Об’єднаний дослідницький центр (JRC) Європейської Комісії оголосив 11 нових конкурсів у межах програми «Відкритий доступ до дослідницьких інфраструктур JRC». Участь у них можуть брати держави-члени ЄС та країни, асоційовані з Євратом (Україна та Швейцарія).

Конкурси передбачають доступ до сучасних дослідницьких лабораторій у сфері ядерних досліджень. Долучитися насамперед запрошують:

  • заклади вищої освіти та науково-дослідні інститути, що спеціалізуються на ядерних дослідженнях;

  • малі та середні підприємства з інженерним досвідом в об’єктах ядерної інфраструктури.

Важливо, що крім доступу до лабораторій, переможці також зможуть отримати відшкодування окремих логістичних витрат.

Конкурси мають 3 категорії:

  1. Actinide User Laboratory (ActUsLab) (Карлсруе, Німеччина)

Три лабораторії в Карлсруе призначені для дослідження актиноїдів, які є основою ядерних технологій для енергетики, досліджень космосу, ядерної медицини. Вчені зможуть провести новітні дослідження для розробки нового ядерного обладнання чи матеріалів.

Дедлайн подачі заявок: 30 вересня 2020 року

  1. Laboratory of the Environmental & Mechanical Materials Assessment (EMMA) (Петтен, Нідерланди)

Чотири дослідницькі інфраструктури дозволяють проведення механічних випробувань у навколишньому та корозійному середовищі від кріогенних до високих температур в мікро- та макромасштабах. Вчені зможуть дослідити механічні та корозійні властивості матеріалів, провести їхню характеризацію та попрацювати над безпечнішою інфраструктурою ядерного реактора.

Дедлайн подачі заявок: 15 жовтня 2020 року

  1. European research infrastructure for nuclear reaction, radioactivity, radiation and technology studies in science and applications (EUFRAT) (Гель, Бельгія)

Чотири європейські дослідницькі лабораторії в Гелі дають можливість вимірювання ядерних реакцій та даних розпаду. Такі вимірювання допомагають зробити ядерні реактори та поводження з ядерними відходами безпечнішими, а також посилити радіологічний захист громадян та навколишнього середовища.

Дедлайн подачі заявок: 15 жовтня 2020 року

Докладніше про конкурси можна дізнатися тут.

Сайт Національного контактного пункту Євратом в Україні – за посиланням.

 

 


Щорічний конкурс на здобуття стипендій імені Фулбрайта Fulbright Visiting Scholar Program 2021-2022.


fShare

Шановні колеги, 

 З великою приємністю пропонуємо Вашій увазі черговий випуск Фулбрайтівського вісника, на сторінках якого уміщені невимушені розмисли й щирі одкровення стипендіатів Fulbright Visiting Scholar Program 2019-2020 про їх досвіди, поєднані з теплими спогадами про американських колег, з якими їм випала нагода запізнатися й співпрацювати упродовж грантового періоду.   

 Переглянути Вісник можна у  фулбрайтівській Бібілотеці https://fulbright.org.ua/uk/library/ (PDF) та онлайн https://cutt.ly/vi7wAZG.

 

Принагідно нагадуємо, що триває приймання заявок для участі у черговому щорічному конкурсі на здобуття стипендій імені Фулбрайта Fulbright Visiting Scholar Program 2021-2022.

 Fulbright Visiting Scholar Program уможливлює проведення досліджень в університетах США, дослідницьких центрах, бібліотеках, музеях, архівах тощо від трьох до дев’яти місяців. 

 Кваліфікаційні вимоги. У конкурсі можуть брати участь:

 - кандидати наук, доктори філософії/доктори мистецтва, доктори наук;

 - дослідники без наукового ступеня з повною вищою освітою (спеціаліст, магістр), з досвідом науково-дослідної роботи не менше п'яти років, з наявними публікаціями (статті, монографії або ж розділи у монографіях) у вітчизняних та/або іноземних (міжнародних) наукових фахових виданнях;

 - діячі культури й мистецтва, фахівці з бібліотекарства та музейної справи, журналісти та громадські діячі – з повною вищою освітою (спеціаліст, магістр), досвідом роботи не менше п'яти років, значними професійними досягненнями, науковим доробком в обраній галузі дослідження (статті, монографії або ж розділи у монографіях) у вітчизняних та/або іноземних (міжнародних) фахових наукових виданнях.

 Галузі спеціалізації: гуманітарні, соціальні, точні, технічні та природничі дисципліни. 

 Загальні вимоги до кандидатів:

 - мати українське громадянство та проживати в Україні на час проведення конкурсу;

 - вільно володіти англійською мовою на рівні достатньому для професійного спілкування в англомовному науковому середовищі;

 - повернутись в Україну на 2 роки після завершення терміну гранту відповідно до вимог візи J-1, що її отримують учасники програм обмінів.

 Умови гранту:

 - щомісячна стипендія;

 - додаткові кошти для придбання професійної літератури;

 - медичне страхування;

 - квиток в обидва боки.

 Реченець подання заявок – 15 жовтня 2020

 Детально про Програму, перелік документів для участі у конкурсі та вимоги до їх оформлення, а також про перебіг конкурсного відбору за посиланням: http://fulbright.org.ua/uk/fulbright-visiting-scholar-program/

 Будемо вдячні за  поширення цієї інформації серед усіх зацікавлених осіб.

 Щиро й з повагою, 

 Вероніка Алексанич

Координатор програм обміну для науковців

 Veronica Aleksanych

Program Officer

Fulbright Scholar Programs

Institute of International Education ∙ Kyiv Office

20 Esplanadna Street, Suite 904, Kyiv, 01001, Ukraine

Tel.: +380.44.287.0777

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ∙ iie.org ∙ www.fulbright.org.ua

Facebook Fulbright.Ukraine | Twitter @FulbrightUA

IIE ∙ The Power of International Education

 


Українсько-Китайський Центр Шовкового Шляху запрошує науковців до участі в грантових наукових програмах Китаю.


fShare

На початку 2020 року Українсько-Китайським Центром Шовкового Шляху було заключено ряд контрактів із китайськими урядовими компаніями та підприємствами. 

Центр включено до реєстрів іноземних компаній, з якими рекомендовано співпрацю в освітній та наукових сферах для подачі грантових запитів Пекінської Біржі Високих Технологій.

Це відкрило нові можливості для українсько-китайського наукового співробітництва в рамках грантових програм Китайської Народної Республіки Один Пояс Один Шлях. 

Наукові гранти поділяються за наступними напрямками:

▪ Грантові програми на спільні наукові дослідження між університетами University Joint Research Center

▪ Короткострокові грантові програми на наукові дослідження Academician Work Station (1-3 місяці на рік)

▪ Короткострокові грантові програми на наукові дослідження Overseas Scientific Expert – Short Term (1-3 місяці на рік)

▪ Довгострокові грантові програми на наукові дослідження Overseas Scientific Expert – Long Term (від 10 місяців на рік, контракт на 2 роки)

 ▪ Програми наукового стажування та досліджень для молодих науковців (10 місяців на рік, 2 роки) Post Doctoral Station

 

Для участі українських науковців у грантових програмах запущено єдину в Україні онлайн платформу Грантова Аплікаційна Система «Один Пояс Один Шлях».

Посилання на ресурс: http://uccsr.org.ua/online/
Інструкція щодо участі у грантових програмах: http://uccsr.org.ua/ChineseGrantInstruction.pdf

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном +38 050 394 44 77, Грантовий відділ Українсько Китайського центру Шовкового Шляху.

Детальніше ...


Конкурс грантів на здійснення громадського моніторингу

Програма USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» оголошує конкурс грантів на здійснення громадського моніторингу практики притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. Дедлайн - 9 жовтня 2020 року.

Програма USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» оголошує конкурс грантів на здійснення громадського моніторингу практики притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності на предмет підвищення підзвітності суддів та дотримання ними правил суддівської етики, з метою перевірки забезпечення сталості дисциплінарної практики Вищої ради правосуддя (далі – ВРП) та її політик щодо гарантування належної процедури стосовно суддів.

Метою цієї діяльності є залучення громадських організацій до здійснення моніторингу практики притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності ВРП та пов’язаних з цим судових рішень в разі оскарження суддями рішень ВРП в дисциплінарних справах; а також підвищення обізнаності громадських організації про хід судової реформи в частині зміцнення підзвітності суддів та покращення механізмів забезпечення дотримання ними правил суддівської етики.

Програма USAID «Нове правосуддя» в рамках даного грантового конкурсу планує надати один грант у розмірі до 400 000 грн. Розмір конкретного гранту буде визначено залежно від специфіки діяльності/проекту, що фінансуватиметься з коштів гранту, шляхом переговорів і сума може бути більшою або меншою за означену межу.

Діяльність за проектом, що фінансується з коштів гранту, має розпочатися орієнтовно 9 листопада 2020 р., а його тривалість не може перевищувати 5 місяців. Прийом заявок завершується 9 жовтня 2020 р. о 18:00.

Умови конкурсу та форми для заповнення можна завантажити за посиланням

Контакти

  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


Антикорупційна ініціатива ЄС оголошує конкурс проектів на гранти для громадських організацій

Метою грантового конкурсу є підтримка стратегічних та інноваційних проектів громадянського суспільства, розслідувальних медіа і бізнес мереж для протидії корупціїї. Дедлайн - 16 жовтня 2020 року.

Антикорупційна ініціатива ЄС (EUACI) оголошує конкурс проектів на гранти для громадських організацій.  

Метою грантового конкурсу є підтримка стратегічних та інноваційних проектів громадянського суспільства, розслідувальних медіа і бізнес мереж для протидії корупціїї.

Підтримка проектів спрямованих на:

  • Просування доброчесності у публічному секторі, підзвітності і прозорості, може включати оцінку корупційних ризиків і розробку планів для запобігання/зменшення ризиків у конкретних секторах;

  • Посилення спроможності громадянського суспільства для здійснення функції контролю, моніторингу та адвокації для протидії корупції;

  • Покращення обізнаності громадськості про роль громадян і можливості притягати до відповідальності своїх обраних представників і посадових осіб.

Кінцевий термін подання проектів (англійською мовою) – 16 жовтня 2020.

Більше інформації: https://euaci.eu/what-we-do/procurement/2020-european-union-anti-corruption-initiative-euaci-national-call-for-cso-proposals-%E2%80%93-ukrainian-registered-csos

Контакти

  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


Гранти від Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини

Посольство Сполучених Штатів Америки в Києві оголошує конкурси «Невеликий грант-2021» та «Великий проєкт-2021» на отримання гранту від Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини (Фонд AFCP). Дедлайн - 19 жовтня 2020 року.

 

Програма “Невеликий грант-2021” має на меті збереження пам’яток культури, музейних експонатів чи колекцій, форм виразу традиційної культури.

 

Програма “Великий проєкт-2021” має на меті збереження історичних будівель та пам’яток, важливих музейних колекцій, визначних археологічних об’єктів, які є доступними для громадськості та охороняються законом в Україні.

 

Посольський фонд США зі збереження культурної спадщини надає гранти на збереження історичних пам’яток, культурних об‘єктів та форм традиційного вираження у країнах, що розвиваються, по всьому світу.

 

Умови подання заявок за посиланням


Українсько-голандський семінар, присвячений поширенню успішного досвіду Нідерландів у впровадженні інструментів Болонського процесу

Національний Еразмус+ офіс в Україні, Національна команда експертів з реформування вищої освіти (проєкт ЄС), Інститут лідерства, інновацій та розвитку запрошують вітчизняні заклади вищої освіти взяти участь в українсько-голландському семінарі, присвяченому міжнародній академічній мобільності. Захід планується в рамках проєкту “FaBoTo - Facilitating the use of Bologna tools for higher education institutions and quality assurance organisations”  (https://www.erasmusplus.nl/sites/default/files/assets/ho/faboto/Factsheet%20Faboto.pdf) за участі Національного агентства Еразмус+ Нідерландів, Національної команди Болонських експертів Нідерландів та представників голландських університетів.

 

Мета семінару:

  • поширення успішного досвіду Нідерландів у впровадженні інструментів Болонського процесу (ЄКТС, підготовки каталогу освітніх програм, визнання результатів навчання тощо);

  • надання колегіальної підтримки українським університетам у реалізації проектів міжнародної кредитної мобільності Програми Еразмус+ (КА107);

  • посилення співпраці між українськими та голландськими ЗВО.

 

Щоб зробити семінар максимально ефективним і адресно відповісти на запити українських колег, проєктна команда ухвалила рішення провести опитування серед українських університетів щодо реалізації проєктів з міжнародної академічної мобільності. За результатами опитування буде складено програму семінару та підготовлено презентації.  

 

Ми запрошуємо зацікавлених колег –  викладачів, науковців, адміністративний персонал, залучений до інтернаціоналізації та міжнародного співробітництва – заповнити онлайнову анкету за посиланням https://ru.surveymonkey.com/r/Q6T6L5R , чим підтвердити свій інтерес до цього заходу і готовність взяти у ньому участь. Анкета буде активна з 14.09.20 до 06.10.20.

 

Зважаючи на епідеміологічну ситуацію в Україні та світі, наразі невідомо, чи пройде семінар у режимі онлайн чи група експертів з Нідерландів відвідає Україну (ми, звичайно, сподіваємось на другий варіант). Незалежно від формату заходу (онлайн чи face-to-face), ми забезпечимо його онлайн трансляцію для зацікавлених учасників. 

 

За додатковою інформацією звертайтеся до:

Олени Литовченко, адміністратора проєкту в Україні

пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Детальніше про проєкт “FaBoTo” – Facilitating the use of Bologna tools for higher education institutions and quality assurance organisations:

 

Координатор проєкту – Міністерство освіти культури і науки Нідерландів; партнери: Національне агентство Еразмус+ Нідерландів, Nederlands -   Vlaamse Accreditatie Organisatie, Національна команда Болонських експертів Нідерландів, Німецька служба академічних обмінів, Інститут лідерства, інновацій та розвитку, UNI.GE, Центр студій професійно-технічної освіти, STICHTING NUFFIC.

Проєкт триватиме до 15.05.2021, бюджет € 317, 829.  

Очікувані результати проєкту:

  • поширення кращого досвіду ЗВО Нідерландів щодо впровадження інструментів Болонського процесу, надання колегіальної підтримки країнам-членам програми та країнам-партнерам;

  • розширення мережі Болонських експертів та посилення їх ролі у впровадженні реформ вищої освіти в ЄПВО;

  • посилення співпраці різних груп стейкхолдерів вищої освіти у Нідерландах, Німеччині, Україні та інших країнах-партнерах.

 

Інформація про проєкт FaBoTo+ :

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/607073-EPP-1-2018-1-NL-EPPKA3-BOLOGNA;

https://ilid.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=327%3A-170619-&catid=30%3Aactive-projects&Itemid=25&lang=uk.


Фулбрайтівські стипендії для молодих дослідників_ Fulbright Research and Development Program

Дорогі колеги! 


Дозвольте повідомити, що до 1 листопада 2020 року Офіс Програми академічних обмінів імені Фулбрайта приймає анкети на конкурс для молодих дослідників та викладачів Fulbright Research and Development Program – cтипендії для проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев'яти місяців: https://fulbright.org.ua/en/fulbright-research-and-development-program-2/

Документи на усі цьогорічні конкурси подають тільки онлайн. 


Будемо вдячні за Вашу підтримку й поширення інформації серед Ваших колег.  


Звертаємо Вашу увагу на те, що у конкурсі можуть брати участь не тільки дослідники, але й викладачі, які планують розробляти нові курси, досліджувати нові методики викладання. Ми приймаємо заявки від молодих спеціалістів, котрі не обов'язково працюють в академічному середовищі - серед фіналістів є музейні працівники, журналісти, інженери, соціологи, діячі мистецтва, працівники громадських організацій тощо. Важливо, щоби конкурсна заявка містила дослідницьке завдання. 

Конкурсні напрямки охоплюють гуманітарні, соціальні, точні, технічні та природничі дисципліни. Виключенням є тільки бізнес-сфера. 

 

У конкурсі можуть брати участь особи віком до 40 років з дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук; адміністратори вищих навчальних закладів; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій (НДО)  


Інформація про фіналістів програми  Fulbright Research and Development Program за різні роки - на сторінках наших фулбрайтівських вісників: https://fulbright.org.ua/uk/library/

 

Онлайн презентація Програми FRDP уже цього тижня : https://www.facebook.com/events/1254816581535641

Онлайн-презентація програми Fulbright Research and Development Program

Other event by Fulbright Ukraine on Thursday, September 17 2020

www.facebook.com

 

 

З повагою, 

 

Офіс Програми імені Фулбрайта в Україні. 

 

Institute of International Education • Kyiv Office

20 Esplanadna Street • Suite 904

Kyiv, Ukraine 01001

Tel +38(044)287-0777 

office.ukraine@iie.org

IIE • The Power of International Education

 

 

 

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/